Ekstra Bladet

PÅ VEJ NED I SUMPEN

-

Hvad så med at give landet en tiltrængt opposition

FJENDERNE nærmest dansede på Lars Løkkes grav i går, inden hans nye bog, ’Om de fleste – og det meste’ overhovede­t var udkommet.

LØKKES FLIRT med et comeback blev trampet endegyldig­t ihjel. Også af gamle, trofaste væbnere som Lars Chr. Lilleholt og Troels Lund Poulsen. Hermed røg også den vanvittige idé om at starte et nyt parti ned ad brættet – det bliver i så fald et enmandspro­jekt, der får de sidste atomer af Alternativ­et til at ligne en klippe i dansk politik. Løkke er på vej ud i en endegyldig sump. Broerne tilbage er bombet i grus.

JAKOB ELLEMANN påstod, at Venstres politik ligger ’ fast’. ’ Vi skal stå i egen ret som det toneangive­nde borgerlige parti i Folketinge­t. Venstre skal blive ved med at være den forandrend­e kraft’ og bla bla bla.

MED SINE floskler viser han kun, at Venstres formand er på vej ud i en endnu større sump.

TONEANGIVE­NDE? Forandrend­e kraft? Hvad snakker manden om? Med sin søvngænger­agtige usikkerhed ændrede han kurs for 14 dage siden og svor pludselig evig troskab til ’blå blok’. Ud med de radikale. ❘nd med Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, Simon □mils Fremad og Liberal Alliances eksistense­r. Det er hans første tegn på noget initiativ.

MEN LØKKE har sådan set været der, hvor □llemann gerne vil hen – over to regeringer. Og selv med Løkkes behændighe­d var det umuligt. Den gamle blå blok, som □llemann senior og junior sidder og drømmer om derhjemme over whiskysjus­serne, er stendød. De ekstreme, illoyale højreparti­er smadrer ethvert samarbejde, har det jo vist sig. Også DF. Pernille Vermund nærmest slikkede sig om munden, da hun i går på tv roste □llemann for at være kommet til fornuft. Det burde risle ham koldt ned ad ryggen!

PÅSTANDEN ER, at Løkke hænger i fortiden. Han er bare en blind, bitter mand. Det er nok rigtigt. Men måske hænger han i virkelighe­den for meget i fremtiden? Han fik sådan set et kanonvalg i 2019 netop på at ville samarbejde henover midten. Men det projekt er dømt stendødt overalt på Christians­borg.

SØREN PIND bakker ene mand, stadig op: ’Jeg deler Løkkes analyse. Jeg er ked af, Venstre vender tilbage til at ville putte børn i lejre, kalder ❘nstrukskom­issionen for Barnebruds­kommisione­n, opererer med et værdifælle­sskab i stedet for et arbejdsfæl­lesskab med DF og samtidig en perspektiv­løs parlamenta­risk position’, skrev han på Twitter i går.

VENSTRE kalder sig ’savannens største dyr’. Hvad så med i hvert fald at give landet en tiltrængt opposition i stedet for bare at tæve løs på Løkke. Det kommer der ikke meget ’forandrend­e kraft’ ud af, for de borgerlige. Aldrig har en regering mødt så lidt modstand, og det er ikke sundt for nogen.

Læs reportagen side 14-15

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Lars Løkkes kone har allerede selv meldt sig ud af Venstre – han hamrer stadig på en lukket port i partiet.
FOTO: STINE TIDSVILDE Lars Løkkes kone har allerede selv meldt sig ud af Venstre – han hamrer stadig på en lukket port i partiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark