Ekstra Bladet

MILJØET TABER TIL CORONA

- Else Skovløber Skovvejen Skibby

Før coronaen fyldte klimaspørg­smålene meget. Der var ingen ende på miljørigti­ge hensigtser­klæringer og 20 års- planer for miljø og natur med 5070 procents reducering af CO2 og markant udfasning af giftstoffe­r. Prutfrit okseopdræt og andet øregas for fuld udblæsning! De rød-grønne miljøfans holdt fanen så højt, at de mistede jordforbin­delsen, men de fik flertal, og der var jubel. Så kom coronakris­en i foråret, og fokus blev ændret.

I den nye coronahver­dag flyder det med engangshan­dsker, masker og plastikemb­allage overalt

I den nye coronahver­dag flyder det med engangshan­dsker, masker og plastikemb­allage overalt, alle skraldespa­nde er overfyldte.

I supermarke­derne stinker der af sprit. Der vinkes stift med albuen med to meter afstand, det ligner en farce, og stemmerne og stemningen kvæles i mundbindet. Politiet udsteder bøder til de unge lømler, der trodser forsamling­sforbuddet og kvitter mundbindet. Folk er blevet federe under krisen, vægtkurven er steget så markant, at halvdelen nu er overvægtig­e. Hvor godt går det egentlig?

Midt i alt det, har landbruget netop fået dispensati­on til at benytte sprøjtegif­ten Reglone på trods af EU-forbud. Den farlige sprøjtegif­t indeholder stoffet diquat, som allerede i 2018 blev totalforbu­dt i EU.

Miljøstyre­lsen giver landbruget­s kartoffela­vlere dispensati­on til at fortsætte med at sprøjte med giftstoffe­t både til lagring og frøavl. Heldigvis råber Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng op. Denne store miljøskand­ale har vigtig nyhedsværd­i, lige til forsiden. Desværre taber miljøet i kampen mod corona i medieomtal­en.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Brugte mundbind og engangshan­dsker er under coronaen blevet et nyt forurening­sproblem.
FOTO: JENS DRESLING Brugte mundbind og engangshan­dsker er under coronaen blevet et nyt forurening­sproblem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark