Ekstra Bladet

VENINDE SKAFFEDE JOBBET

-

Nynne Bjerre kan takke en veninde, der arbejdede på TV Avisen, for sit job på ’ Deadline’.

– Hun havde sagt til den daværende chef, Arne Notkin, at hvis han en dag fik brug for en kvindelig vært, så kendte hun én, som hun syntes var interessan­t. Det synes jeg var meget generøst af hende, for jeg havde aldrig udtrykt ønske om at få job i fjernsynet eller på ’ Deadline’. Men det mente hun åbenbart, at jeg ville være god til.

– Så dukkede der pludselig en stilling op. Den slags plejer ellers at blive besat under bordet, men Notkin skrev til min veninde, at hun skulle huske at få sin veninde til at søge. Så kunne jeg jo godt mærke, at muligheder­ne var lidt bedre.

– Forinden havde jeg været et år i England og taget en mastergrad i europæisk politik og historie, og så har Arne Notkin nok tænkt, at det måske ikke var så dårligt. ’ Vi kan godt bruge én med lidt udsyn.’

– Jeg havde også været på nogle Grønlands- ekspeditio­ner, der fik mig involveret i DR’s provinsafd­eling, som ville markere 100året for polarforsk­er Mylius- Erichsens forsvinden under Danmarks- ekspeditio­nen i 1907. Jeg fik lov til at bruge et halvt år på at læse alle dagbøgerne fra skibet Danmark. Jeg sad ude på Arktisk Institut og lavede research i et halvt år, og mens det foregik, blev stillingen slået op.

– Det endte med, at jeg blev valgt. Men efterfølge­nde har jeg mødt et antal prominente kvinder, som altså blev siet fra. De syntes ikke, det var så sjovt.

– Kan du huske din første udsendelse?

– Sagtens. Bjørn Bredal havde skrevet en bog om en fransk tænker, og live i studiet havde jeg Uffe Østergaard, en af mine favoritter. Hele familien stod med flag i lejlighede­n, da jeg kom hjem. Jeg var fuldstændi­gt smadret, og jeg tænkte: ’ Gud nej, i morgen skal vi gøre det hele igen.’

– Er der andre udsendelse­r, du specielt husker?

– Engang med Ekstra Bladets Bent Falbert. En eller anden havde igen beskyldt ham for at være byens største alfons med bladets massage- annoncer.

– Min mand var dengang på B. T., og Falbert startede interviewe­t med et regulært bagholdsan­greb:

– ’ Den eneste grund til, at du interesser­er dig for det her, det er, at din mand arbejder på B. T., og B. T. vil bare underminer­e Ekstra Bladets grundlag.’

– Det glemmer jeg aldrig. Falbert kunne alle de tricks. Men jeg nød altid at have ham i studiet. Der skete altid noget, og han fik altid fornærmet folk, og det sørgede for godt fjernsyn.

Efterfølge­nde har jeg mødt et antal prominente kvinder, som altså blev siet fra. De syntes ikke, det var så sjovt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark