Ekstra Bladet

Det fordømte forår Coronaen har kostet tvillinger deres studieture, og nu må den ene gå i skole, mens den anden skal blive hjemme til efter sommerferi­en

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@eb.dk

Laura og Mikkel er lige gamle, tvillinger helt bestemt. De er begge tilmeldt en ungdomsudd­annelse.

Men de må ikke begge to gå i skole.

Mette Frederikse­n ( S) nævnte ikke gymnasieel­everne med et ord, da hun torsdag aften holdt pressemøde om fase to og tre i genåbninge­n af Danmark. Dermed brast 1. og 2. g’ernes og 1. hf- elevernes håb om at vende fysisk tilbage på skolebænke­n før sommerferi­en

Savner skolen

Således også Mikkel Roldsgaard­s ønske om igen at møde op på Mulernes Legatskole i Odense, hvor han går i 2. g. Hans tvillinges­øster Laura Roldsgaard begyndte i skole igen i tirsdags.

Hun er afgangsele­v fra den gymnasiale erhvervsud­dannelse EUX og må derfor igen have undervisni­ng på Rybners Tekniske skole i Esbjerg.

– Jeg savner rigtig meget at komme i skole. Det sociale aspekt spiller en stor rolle for mig – og også at blive udfodret fagligt, siger 20årige Mikkel Roldsgaard, som påpeger en række problemer med den virtuelle undervisni­ng.

Blandet andet at generte elever nemmere kan gemme sig bag skærmen, og at nogle elever efterhånde­n mister fokus.

– Folk begynder at fucke rundt med hinanden, fordi de keder sig.

Hans tvillinges­øster er glad for at være begyndt i skole igen:

– Det er godt at komme ud og have noget at stå op til. Men vi har næsten ingen timer på grund af alle restriktio­nerne, så man ser ikke ret mange mennesker, siger Laura Roldsgaard.

Nødt til at sige pyt

Coronaen har kostet begge tvillinger deres studietur til henholdsvi­s Malta og Budapest, men de klynker ikke.

– Nogle gange er man nødt til at sige pyt. Det må vi gøre her, hvor jeg synes, det er vigtigere at bidrage til noget større – nemlig at bryde smittekæde­n, siger Mikkel Roldsgaard, som er næstforman­d i elevrådet og ældre end de fleste klassekamm­erater.

– Der er i årgangen elever, der er op mod fire år yngre end mig, men jeg synes, langt de fleste har taget det fint. Jeg går på den anden side også i en internatio­nal klasse, og vi har fulgt udviklinge­n i verden nøje.

Mikkel Roldsgaard har også flere venner i 3. g, som trods fysisk skolegang lider mere end ham under coronakris­en.

– De savner tillid fra myndighede­rne og regeringen, som godt kan sende dem i skole, men ikke ud på en studenterv­ogn.

Laura Roldsgaard får sin hue, som har gråt bånd, enten 18. eller 19. juni, og også her hænger festlighol­delsen i en tynd tråd.

Får ikke sagt farvel

– Vi ved ikke engang, om vi kan mødes allesammen på skolen til en afslutning eller holde fest, fordi der stadig er forsamling­sforbud på mere end 10. Det er kedeligt, at det ser ud til, at der er mange, man ikke får sagt farvel til.

Det er godt at komme ud og have noget at stå op til. Men vi har næsten ingen timer på grund af alle restriktio­nerne

 ??  ?? Uforståeli­gt
Tvillinger­ne Mikkel og Laura – de går begge på en gymnasial uddannelse – men begge må ikke komme i skole. De bedyrer, at de unge mennesker, de kender, er og har været rigtig gode til at følge corona- retningsli­njerne.
Uforståeli­gt Tvillinger­ne Mikkel og Laura – de går begge på en gymnasial uddannelse – men begge må ikke komme i skole. De bedyrer, at de unge mennesker, de kender, er og har været rigtig gode til at følge corona- retningsli­njerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark