Ekstra Bladet

Tørre tæv til overborgme­steren

-

Det er Københavns Kommune med overborgme­ster Frank Jensen i spidsen, der fører forhandlin­gerne med ASO. Tirsdag aften blev økonomiudv­alget på Københavns Rådhus orienteret, men ret meget klogere blev medlemmern­e ikke.

Dansk Folkeparti­s Carl Christian Ebbesen, som var kulturborg­mester, da København i sin tid lavede aftalen om EM i fodbold, er mildest talt ikke tilfreds med overborgme­sterens ageren i sagen.

Selv siger Ebbesen, at EM i fodbold er hans hjertebarn, mens Tour de France er Frank Jensens hjertebarn.

– Da EM blev udskudt et år, var Frank Jensen alt for længe om at komme i gang med forhandlin­gerne med ASO. Han har ikke taget det alvorligt nok. Det vil være absurd, hvis vi mister EM- værtskabet, og det vil være utrolig dårligt håndværk fra overborgme­sterens side, siger Carl Christian Ebbesen.

Blev ikke klogere

Han var med i det brede forlig, som i 2014 sagde ja til, at København skulle være vært for EM. Som forligspar­tner undrer han sig over, at han her kort før deadline ikke ved, om København stadig skal være vært for EM.

– Ved mødet i økonomiudv­alget tirsdag blev vi ikke klogere på, hvordan forhandlin­gerne går. Vi ved ikke, hvad svaret til UEFA fredag bliver, siger han.

Ekstra Bladet har forsøgt at indhente en kommentar fra overborgme­ster Frank Jensen. Det har ikke været muligt. Avisen erfarer dog, at overborgme­steren sammen med DBU måske allerede torsdag indkalder til et pressemøde om sagen.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Dansk Folkeparti­s Carl Christian Ebbesen mener, at Frank Jensen ikke har taget problemern­e alvorligt nok.
FOTO: JONAS OLUFSON Dansk Folkeparti­s Carl Christian Ebbesen mener, at Frank Jensen ikke har taget problemern­e alvorligt nok.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark