Ekstra Bladet

DBU har styr på tingene

-

Mens der på Københavns Rådhus stadig er usikkerhed om, hvorvidt EM kommer til byen næste sommer, så har DBU for deres vedkommend­e styr på tingene.

Af et notat fra rådhuset fremgår det, at Københavns Kommune endnu ikke har udbetalt en andel af det samlede tilskud på 8,2 mio. kr. til DBU.

Men DBU har over for Kultur- og Fritidsfor­valtningen oplyst, at de øvrige danske bidragsyde­re til EURO 2020, Region Hovedstade­n og Sport Event Denmark, har tilkendegi­vet deres fulde opbakning til Københavns værtskab for EU

RO 2021 og bekræftet, at deres bevilgede tilskud kan overføres til 2021.

DBU har ligeledes bekræftet, at aftaler vedrørende brugen af Ofelia Plads til Football Village ( fanzone, red.) kan forlænges til 2021 ligesom aftaler vedrørende brug af Københavns lufthavn, Tingbjerg Idrætspark som træningsfa­cilitet og udvalgte navngivne hoteller til de landshold, som skal spille i København, kan indfries i 2021.

Aftale på plads

Afviklinge­n af de fire EMkampe i København i Telia

Parken er alene et anliggende mellem DBU, Parken og UEFA. Den aftale er også på plads.

Hvis svaret fra Københavns Kommune og DBU til UEFA i morgen er positivt, venter der stadig en endelig formel politisk godkendels­e i borgerrepr­æsentation­en.

Det vil i givet fald ske 14. maj. Det har DBU og UEFA ifølge notatet på forhånd accepteret.

DBU’s formand, Jesper Møller, skriver i en sms til Ekstra Bladet, at han ikke ønsker at udtale sig, før der er en endelig afklaring.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Det kunne være smukt med en dansk etapesejr, når nu Tour de France starter i Danmark. Her Magnus Cort, der gjorde det i 2018.
FOTO: RITZAU SCANPIX Det kunne være smukt med en dansk etapesejr, når nu Tour de France starter i Danmark. Her Magnus Cort, der gjorde det i 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark