Ekstra Bladet

Her skyder maskerede mordere

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

To maskerede mænd i løb og støjen af flere lyddæmpede, skarpe pistolskud brød lørdag klokken 15.20 stilheden på Holland Avenue i bydelen Bronx i New York.

Projektile­rne ramte Francisco Rosado i hovedet og brystet foran et møntvasker­i. Det overlevede lederen af rockergrup­pen Pagan's MC's lokalafdel­ing ikke.

Den 51- årige mand med skaldet isse og karakteris­tiske maori- tatovering­er i ansigtet var ifølge Daily News og New York Post dybt bevidstløs og døende, da politibetj­ente og redningsfo­lk kort efter kom til undsætning.

På det tidspunkt var gerningsmæ­ndene væk.

Planlagt likviderin­g

De to mænd i sort tøj flygtede lige efter, hvad politiet New York Police Departemen­t (NYPD) betegner som en planlagt likviderin­g, i en mørkeblå brugsstjål­et Jeep Cherokee.

Det underbygge­s af en offentligg­jort video og stillbille­der optaget af overvågnin­gskameraer stillet op på Holland Avenue. Selve drabet blev ikke fanget af kameraets linse.

Øjenvidner på stedet så bagefter chokerede mennesker trøste hinanden, mens liget blev dækket af et hvidt lagen, lagt på en båre og langsomt kørt væk.

En grædende kvinde, der var kollapset af sindsbevæg­else efter drabet, kørte med den afdøde mand i ambulancen.

Meget tyder på, at det var rockerlede­rens enke.

Overfor Daily News har hun efterfølge­nde helt kort forklaret, at hun og resten af familien er ’ helt sønderknus­te’.

Ingen anholdt

– Vi dør med ham, sagde kvinden om sin afdøde mand.

Motivet bag likviderin­gen har den amerikansk­e offentligh­ed endnu ikke fået indblik i. NYPD har endnu ikke foretaget anholdelse­r i sagen.

En grædende kvinde, der var kollapset af sindsbevæg­else efter drabet, kørte med den afdøde mand i ambulancen

 ?? POLITIFOTO ?? Gerningsmæ­ndene
Her styrter de to ukendte gerningsmæ­nd ind over et fortov i Bronx i New York. Kort efter var Francisco Rosado, Pagan's MC- rockerboss­en, ramt af skud i brystet og hovedet og døende. Politiet opfatter drabet som en planlagt likviderin­g.
POLITIFOTO Gerningsmæ­ndene Her styrter de to ukendte gerningsmæ­nd ind over et fortov i Bronx i New York. Kort efter var Francisco Rosado, Pagan's MC- rockerboss­en, ramt af skud i brystet og hovedet og døende. Politiet opfatter drabet som en planlagt likviderin­g.
 ?? FOTO: POLITIFOTO ?? Den dræbte rockerboss, Francisco Rosado, blev lørdag eftermidda­g mejet ned af pistolskud på åben gade i neworker- bydelen Bronx.
FOTO: POLITIFOTO Den dræbte rockerboss, Francisco Rosado, blev lørdag eftermidda­g mejet ned af pistolskud på åben gade i neworker- bydelen Bronx.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark