Ekstra Bladet

Fik 12 måneder for voldsorgie på Nørrebro

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@ eb.dk

Voldsorgie­t varede i 12 minutter, da et 21- årigt Brothasmed­lem i september 2018 blev mishandlet på gulvet af en frisørsalo­n på Nørrebro i København.

I går erkendte det fremtræden­de bandemedle­m Hemin Dilshad Saleh, 24, sin rolle i overfaldet, hvor et større tæskehold benyttede sig af slag, spark og tæsk med en kniv, der dog forblev indhyllet i skeden.

Efter en lille times retsmøde blev den 24- årige mand idømt 12 måneders fængsel.

Forinden forklarede det fremtræden­de NNV- medlem, at han havde været til stede i frisørsalo­nen under dele af afstraffel­sen, men nægtede at han i samme omgang skulle have ringet til to navngivne LTF- medlemmer, der ifølge politiet stødte til tæskeholde­t.

Holdt vagt

– Jeg var derinde i 60 sekunder, og så gik jeg ud og holdt vagt, forklarede medlemmet, der undervejs i det korte retsmøde sendte flere store smil og luftkys gennem sit velfrisere­de sorte skæg til sin mor, der havde taget plads på tilhørerpl­adserne i salen.

Det samme havde fire andre familiemed­lemmer, der alle var placeret med behørig afstand i overensste­mmelse med coronafora­nstaltning­erne.

Ifølge Hemin Dilshad stod han på dagen for overfaldet på Den Sorte Plads på Nørrebro med nogle venner, da de blev kaldt til frisørsalo­nen på Nørrebroga­de, hvor det 21- årige

Brothasmed­lem sig.

–- Beskeden lød, at han ( foruretted­e, red.) havde problemer med nogle, som vi kendte, så vi gik alle sammen derover. Derinde udviklede det sig til verbal tumult på arabisk, fortalte medlemmet.

Dagens dom er den 17. i sagen mod i alt 19 tiltalte i forbindels­e med overfaldet.

Snit i ryggen

befandt

Udover de bare næver og den indhyllede kniv brugte tæskeholde­t også frisørsalo­nens interiør som kasteskyts mod det 21- årige Brothasmed­lem, der udover et sår i halsen måtte behandles for snit i ryggen og skulderen.

Foruden overfaldet blev den 24- årige bandeleder også kendt skyldig i dokumentfa­lsk, da han ved anholdelse­n havde et falsk britisk kørekort og opholdstil­ladelse med sit eget navn og billede på.

Han er desuden idømt et opholdsfor­bud på to år efter sin løsladelse, der forbyder ham at opholde sig flere steder på Nørrebro og København NV.

Endte i spektakulæ­r flugt

Med dagens dom kan 24årige bandeleder dog ikke læne sig tilbage i sin fængselsce­lle helt endnu.

Allerede i dag er hans tilstedevæ­relse igen ønsket i en dansk retssal, da han ved Retten i Næstved er tiltalt for en spektakulæ­r flugt, der fandt sted under varetægtsf­ængslingen i sagen om mishandlin­g.

Flugten fra arresten i Slagelse involvered­e et skydevåben skjult i en bradepande­kage pyntet med glasur og flødeskum og endte i Spanien, hvor det 24- årige bandemedle­m blev anholdt efter flere måneder på fri fod.

Udover bandemedle­mmet sidder seks andre tiltalt for at have hjulpet med flugten.

Havde et falsk britisk kørekort og opholdstil­ladelse med sit eget navn og billede på

 ?? POLITIFOTO ?? Hemin Dilshad Saleh blev idømt et års fængsel for overfaldet.
POLITIFOTO Hemin Dilshad Saleh blev idømt et års fængsel for overfaldet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark