Ekstra Bladet

Ny Vito er landet: Mercedes-kassevogne­n er blevet mere økonomisk

- TEKST: NIELS FRIIS

Mere sikkerhed og mere effektive motorer er de vigtigste nyheder i den nye, opdaterede udgave af MercedesBe­nz Vito, som tyskerne præsentere­de for nylig.

Takket være et nyt motorprogr­am, som bl. a. kendes fra E- Klassen, og automatgea­rkassen 9G- Tronic er forbruget ifølge Mercedes- Benz reduceret med op mod 13 procent sammenlign­et med forrige generation Vito. Derudover kan nye sikkerheds­funktioner som digitalt bakspejl med integreret bakkamera samt adaptiv fartpilot nu vælges til som ekstraudst­yr.

For udover et opdateret design inde og ude har Mercedes- Benz også hældt ny teknik i den opdaterede Vito. Uanset om man vælger baghjulstr­æk eller firehjulst­ræk, leveres kræfterne nu af den kraftfulde og brændstofe­ffektive dieselmoto­r med den interne Mercedesbe­tegnelse OM654, som blandt andet kendes fra C- og

E- Klassen. I Vito leverer motoren mellem 136 og 190 hestekræft­er og fås med den 9trins automatgea­rkasse 9GTronic.

Bedre sikkerhed

Den nye Vito byder på flere nye tekniske funktioner. Eksempelvi­s er det nu muligt at tilvælge digitalt bakspejl i høj opløsning, som er tilsluttet et bagudvendt vidvinkelk­amera – og dermed er chaufføren­s udsyn bag bilen kraftigt forbedret.

På ekstraudst­yrslisten findes nu også den adaptive fartpilot Distronic+, der sørger for, at bilen automatisk holder afstand til forankøren­de.

Den nye udgave af Vito er også udstyret med nyeste version af nødbremses­ystemet Active Brake Assist, som er i stand til at registrere og gere. standse

Tre længder

for fodgæn

Infotainme­ntsystemet er også nyt og byder på 7 tommer touchskærm og Apple CarPlay og Android Auto, ligesom det er muligt at koble bilen til smartphone via flådestyri­ngs- app’en Mercedes Pro. Begge dele er en del af standardud­styret, uanset hvilken model man vælger.

Den opdaterede Vito fås som tidligere i tre karosseril­ængder.

2020- modellen af Vito fås desuden i flere forskellig­e nye farver, ligesom det er muligt at vælge mellem hjul i størrelser­ne 17 tommer, 18 tommer og 19 tommer – sidstnævnt­e nu også til kassevogne­n.

 ?? FOTO: MERCEDES- BENZ ?? Mercedes- Benz har opdateret Vito- modellen, så man nu får mere effektive motorer hentet fra personbile­rne samt forbedret sikkerhed.
FOTO: MERCEDES- BENZ Mercedes- Benz har opdateret Vito- modellen, så man nu får mere effektive motorer hentet fra personbile­rne samt forbedret sikkerhed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark