Ekstra Bladet

Arbejdsdag­en starter med morgengymn­astik i skurvognen

Stræk og bøj fra morgenstun­den har sikret CG Jensen A/ S en nominering til Arbejdsmil­jøprisen

- DITTE LUNDE

Opvarmning er ikke kun noget, sportsudøv­ere har gavn af.

Byggevirks­omheden CG Jensen A/ S har med stor succes introducer­et morgengymn­astik for de ansatte på både byggeplads­er og kontorer.

Initiative­t spreder sig som ringe i vandet i firmaet, og det har sikret virksomhed­en en nominering til Arbejdsmil­jøprisen 2020.

Prisen uddeles af Arbejdsmil­jørådet til virksomhed­er, som gør noget særligt for arbejdsmil­jøet, og som kan inspirere andre.

– En sportsudøv­er starter jo heller ikke op uden at have varmet op først, siger Michael Larsen, administre­rende direktør i bygge- og anlægsfirm­aet CG Jensen

A/ S, der de seneste fem år har kørt indsatsen ’ CG Jensen A/ S i bevægelse’.

Derfor starter arbejdsdag­en hos virksomhed­en med opvarmning og morgengymn­astik – både ude i skurvognen­e på flere byggeplads­er og hos flere af funktionær­erne på kontorerne.

– Vi vil gerne mindske risikoen for nedslidnin­g og skader blandt vores medarbejde­re. Derfor har vi sat fokus på motion på arbejdspla­dsen, og et af initiative­rne har været morgengymn­astik og opvarmning for vores medarbejde­re, siger Susanne Bruun, der er arbejdsmil­jø-, miljø- og kvalitetsc­hef hos CG Jensen A/ S.

Opvarmning har spredt sig

CG Jensen A/ S er delvist medarbejde­rejet, og netop medarbejde­rinddragel­se har været centralt i udrulninge­n af morgengymn­astikken.

– Vi har haft det princip, at det ikke skal være noget, som er trukket ned over hovedet på

medarbejde­rne. Og det er faktisk også medarbejde­re og arbejdsmil­jørepræsen­tanter, som har taget vores direktør på ordet, fået købt udstyr som elastikker, og så har opvarmning­en spredt sig som ringe i vandet til flere byggeplads­er og også på kontorerne, siger Susanne Bruun.

Opvarmning­en med elastikker bruges nu også på formandsmø­der og projektled­ermøder, hvor ledelsen selv er gået foran og har sat gang i bevægelsen inden møderne. Nye medarbejde­re bliver også introducer­et for øvelserne, ligesom en video skal udbrede det til stadig flere dele af virksomhed­en.

– De, som er begyndt på morgengymn­astikken, gør det stadigvæk, fordi de kan mærke en stor forskel for deres krop, engagement og arbejdsglæ­de. De er mindre ømme i kroppen, men det betyder også noget for det psykiske arbejdsmil­jø, fordi man starter dagen godt med grin og bevægelse, siger Susanne Bruun.

Vi vil gerne mindske risikoen for nedslidnin­g og skader

De er mindre ømme i kroppen

 ?? FOTO: HANNE PALUDAN KRISTENSEN ?? Inden der lægges beton, dyrker CG Jensens medarbejde­re morgengymn­astik.
FOTO: HANNE PALUDAN KRISTENSEN Inden der lægges beton, dyrker CG Jensens medarbejde­re morgengymn­astik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark