Ekstra Bladet

Erklæret død i fire år: Nu er han dukket op i live

- NIELS NEDERGAARD nn@ eb.dk

I 2016 døde den tidligere profession­elle fodboldspi­ller Hiannick Kamba angiveligt i en bilulykke. Det troede man i hvert fald.

Det tidligere Schalke- talents pludselige død skabte store overskrift­er i de tyske medier, men nu er han fundet igen. I live, vel at mærke, skriver tyske Bild.

Den mystiske død skete ifølge de tyske medier i en bilulykke i 2016, da Hiannick Kamba var en tur i hjemlandet Congo. Efterfølge­nde annoncered­e den 33- åriges daværende klub VfB Hüls, at det tidligere stortalent var død i en alder af blot 29 år.

Ekskonen i retten

Historien om Hiannick Kamba er utrolig i sig selv, for hvordan kan man blive erklæret død og fire år senere blive fundet i bedste velgående?

Forklaring­en kan måske findes hos den tidligere fodboldspi­llers ekskone. I hvert fald skriver Bild, at ekskonen nu skal en tur for retten, da man har mistanke om, at hun har forfalsket Hiannick Kambas død.

– Hun er mistænkt for bedrageri, men hun nægter sig skyldig. Efterforsk­ningen er stadig i gang, siger anklageren i sagen, Anette Milk, til Bild.

Angiveligt skulle ekskonen have fået lavet en dødsannonc­e i hjemlandet Congo, så hun kunne score en stor sum penge i forsikring.

Dette er dog endnu ikke bevist, og derfor efterforsk­er politiet og myndighede­rne lige nu sagen nærmere. I sidste ende kan Hiannick Kamba faktisk selv ende med at skulle stå som vidne i retten foran en tysk domstol.

I sine tidlige dage som fodboldspi­ller var Hiannick Kamba udråbt som et af de helt store talenter i tysk fodbold.

Her optrådte han i sine ungdomsår for ingen ringere end Schalke 04, hvor han blandt andet var holdkammer­at med den tyske stjerne Manuel Neuer.

Slog aldrig igennem

Det blev dog aldrig til den helt store karriere for congoleser­en, der i stedet drog en tur til de lavere rækker i Tyskland, hvor han spillede for klubber som YEG Hessel, Recklingha­usen, SG Borken og til sidst altså VfB Hüls.

Nu har han naturligt nok lagt fodboldstø­vlerne på hylden, og i stedet lever han i bedste velgående og arbejder med noget kemiteknik i Ruhr- distrktet, hvor han også har boet, mens han var aktiv som fodboldspi­ller.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Historien om Hiannick Kambas ( i den røde ring) død er blevet til lidt af et mysterium i Tyskland. I den hvide ring er det landsholds­målmand Manuel Neuer.
FOTO: GETTY IMAGES Historien om Hiannick Kambas ( i den røde ring) død er blevet til lidt af et mysterium i Tyskland. I den hvide ring er det landsholds­målmand Manuel Neuer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark