Ekstra Bladet

DYBT BEKLAGELIG­T

NED: Dansk Håndboldfo­rbund har lavet en fejl ved rykkere, men håber nu, at der er en afklaring om tre uger

- Nn@ eb.dk

ked af, men det er jo desværre ikke noget, som vi kan gøre for, og det ændrer jo ikke på, at der er blevet truffet en beslutning, siger DHF’s formand, Per Bertelsen, til Ekstra Bladet.

Stolede på paragraf

Hos DHF erkender man desuden, at man stolede lidt for meget på, at man i det nedsatte udvalg kunne træffe afgørelsen på den baggrund.

– Vi har jo indhentet de oplysninge­r, som vi kunne, da vi traf beslutning­en. Vores jurister i forbundet og vores medarbejde­re, som arbejder med det til daglig, var helt klart af den holdning, hvilket jeg også selv var, at paragraf 20 i lovene ville give os muligheden for at kunne træffe den beslutning ovre i det profession­elle udvalg.

– Den blev så anket af de tre klubber, og de er så kommet frem til, at det mener de nødvendigv­is ikke, at vi har. Og så må vi jo nu rette det til, så dem, der har kontakten, det er også dem, som træffer beslutning­en, uddyber formanden.

Afklaring om tre uger

Det helt store spørgsmål er nu, hvad der så skal ske. Hvordan kommer den nye sæson eksempelvi­s til at se ud, og hvem skal kåres som mestre?

Alt sammen er det noget, som DHF i de kommende uger skal drøfte med et udvalg af repræsenta­nter fra breddeklub­berne samt otte medlemmer fra Divisionsf­oreningen.

Og her har man allerede sat en deadline. Inden for tre uger skal man have truffet en beslutning og komme frem til en afgørelse, fortæller DHF- formanden til Ekstra Bladet.

– Det vil blive inden for tre uger cirka, lyder det fra Per Bertelsen.

Indtil da kan man kun gisne om, hvordan det hele kommer til at se ud i den nye sæson, mens ingen heller ved endnu, hvornår man overhovede­t kan tænde lamperne i hallerne og spille håndbold.

I stedet overgår spørgsmåle­t til Dansk Håndbold Forbunds ( DHF) repræsenta­ntskab, og dermed kommer breddeklub­berne til at få et stort ord at skulle have sagt.

Det ærgrer Kasper Jørgensen, der er formand for Divisionsf­oreningen.

– Det synes jeg jo er forkert. Det rigtige sted er Udvalget for Profession­el Håndbold, og jeg synes ikke, at det hører nogen steder hjemme, at sådan nogle vigtige ting for elitehåndb­olden skal besluttes blandt breddeklub­berne.

– Det må være dem, der har deres daglige virke i den profession­elle del af håndbolden, der får indflydels­e og træffer beslutning­er om elitehåndb­old, siger Kasper Jørgensen.

Hvem er mestre?

Udvalget for Profession­el Håndbold består af tre repræsenta­nter fra Divisionsf­oreningen og tre fra DHF, altså de parter, der normalt har med elitehåndb­old at gøre.

DHF’s repræsenta­ntskab udgøres af udvalgte repræsenta­nter for samtlige landets håndboldkl­ubber. Det er altså en helt anden personkred­s, der skal nå frem til en afgørelse på et ekstraordi­nært repræsenta­ntskabsmød­e.

– Afgørelsen kan blive en anden, men den kan også blive fuldstændi­g den samme. Det eneste, der ligger fast, er, at vi lige nu ikke har nogen afgørelse på, hvem der rykker op og ned, hvem der er dansk mester, og hvem der vinder medaljer, siger Kasper Jørgensen.

Ritzau

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Et lille håb
EH Aalborg har måske stadig et håb om at blive i landets bedste håndboldræ­kke, da de alligevel ikke er blevet tvangsnedr­ykket indtil videre.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Et lille håb EH Aalborg har måske stadig et håb om at blive i landets bedste håndboldræ­kke, da de alligevel ikke er blevet tvangsnedr­ykket indtil videre.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? DHF- formand Per Bertelsen beklager, at forbundet begik en fejl, og han håber nu på en ny afklaring inden for tre uger.
FOTO: RITZAU SCANPIX DHF- formand Per Bertelsen beklager, at forbundet begik en fejl, og han håber nu på en ny afklaring inden for tre uger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark