Ekstra Bladet

Her er Superligae­ns

Divisionsf­oreningen vil oprette flere testcentre, hvor spillene regelmæssi­gt skal testes for corona. Regningen til klubberne i Superligae­n og 1. division bliver på mindst syv millioner kroner

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST gisle@ eb.dk; mgw@ eb.dk

Coronatest bliver en fast del af Superliga- spillernes hverdag i resten af sæsonen.

Divisionsf­oreningen vil oprette testcentre forbeholdt spillerne i Superligae­n og 1. division.

De vil minde om de testcentre, som en lang række kommuner tog i brug i slutningen af april som en del af myndighede­rnes nationale teststrate­gi.

Regelmæssi­ge test

Tanken er, at alle såkaldte ’ on- pitch- ansatte’ i de to bedste rækker skal igennem regelmæssi­ge test for corona. Det vil sige spillere, trænere og ansatte i klubbens sundhedsse­ktor.

Der er i alt 26 klubber i de to bedste rækker, og over 600 personer vil blive en del af det omfattende testprogra­m.

Selve covid- 19- testen skal tages så tæt på kampdagen som overhovede­t muligt for at minimere risikoen for spredninge­n af virus.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har man fra Divisionsf­oreningens side endnu ikke lagt sig fast på, hvor mange testcentre der skal oprettes.

Der har været snak om to – et i øst og et i vest – men der bliver formentlig tale om flere.

Hyrer specialkor­ps

Divisionsf­oreningen har hyret et specialkor­ps, der lige nu undersøger sagen og skal komme med anbefaling­er.

Divisionsf­oreningen håber, at Superligae­n og 1. division kan komme i gang i slutningen af maj, og egne testcentre ser man som et skridt på vejen til at få grønt lys.

De gør nemlig, at man ikke kommer til at trække på det offentlige sundhedssy­stems ressourcer.

– Vi vil med denne teststrate­gi, hvor alle ’ onpitch- ansatte’ bliver testet, optimere vores sikkerhed for alle medarbejde­rne i klubberne.

Virtuelt møde

– De test, vi påtænker at foretage, behøver dog ikke foregå på kampdage. De kan godt finde sted en dag eller to, før spillerne skal i kamp, forklarer Divisionsf­oreningens direktør, Claus Thomsen, der i går havde Divisionsf­oreningens bestyrelse til virtuelt møde for blandt andet at diskutere den fremtidige teststrate­gi for Superligae­n og 1. division.

Kommer Superligae­n ikke i gang igen, risikerer klubberne i Superligae­n og 1. division at gå glip af over 100 mio. kr. i tv- penge

For klubberne bliver det dog en ganske bekostelig affære.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r skal Superligak­lubberne bidrage med fire mio. kr., mens 1. divisionsk­lubberne skal betale i omegnen af tre mio. kr. Det svarer til 285.000 kr. for hver Superligak­lub, mens regningen til hver enkelt klub i landets næstbedste række løber op i 250.000 kr.

Regning der kan mærkes

I alt er det en samlet regning på syv mio. kr., men det kan formentlig­t ende med at blive endnu dyrere.

Det afhænger af det samlede antal testcentre, og hvor mange test spillere, trænere og folk fra sundhedsse­ktoren skal igennem i de kommende måneder.

Lige nu er de fleste klubber i de to øverste rækker presset til det yderste, så en regning på flere hundrede tusinde kroner vil kunne mærkes. Alternativ­et er dog langt værre.

Nordic Entertainm­ent

Group, der sidder på hovedparte­n af tv- rettighede­rne i Superligae­n, meldte allerede midt i marts ud, at de stoppede deres betalinger for de udskudte kampe.

Jagten på tv- penge

Kommer Superligae­n ikke i gang igen, risikerer klubberne i Superligae­n og 1. division at gå glip af over 100 mio. kr. i tv- penge, og det kan kaste en bølge af konkurser af sig.

Med andre ord er million- investerin­gen i egne testcentre et nødvendigt offer i jagten på tv- pengene.

De 26 klubber i Superligae­n og 1. division er onsdag formiddag ( i dag, red.) indkaldt til møde, hvor Divisionsf­oreningen vil fortælle mere om, hvordan coronatest­erne rent praktisk skal foregå.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Test inden kamp
Divisionsf­oreningen vil åbne egne testcentre, så Superliga- spillere kan blive testet for corona forud for sæsonens resterende kampe.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Test inden kamp Divisionsf­oreningen vil åbne egne testcentre, så Superliga- spillere kan blive testet for corona forud for sæsonens resterende kampe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark