Ekstra Bladet

Skal sluge psykofarma­ka som straf

For to år siden fik Jørgen en behandling­sdom, fordi han tilbage i 2015 slog en anden patient på psykiatris­k afdeling

- THOMAS HARDER thr@ eb.dk

– Hver dag mellem 10.00 og 10.30 kommer der 2 sosu- assistente­r fra Viborg kommune og giver mig min morgenmedi­cin.

– Den består af fire Delepsine, i alt 2000 mg, og så to bivirkning­s- tabletter og en vitaminpil­le og en jernpille. Og depotinjek­tion med Clopixol hver 3. uge

– Derudover er der tre bivirkning­s- tabletter, som jeg selv skal tage hen over dagen. Bivirkning­erne ved medicinen er nemlig ret slemme: Begyndende Parkisonis­me, hårfald samt kraftig savlen og jævnlige opkastning­er og diarré

Derudover er der tre bivirkning­stabletter, som jeg selv skal tage hen over dagen

– Jeg får endvidere et skærmopkal­d hver aften ved 20- tiden fra hjemmeplej­en.

– Og hver 3. uge får jeg en depotinjek­tion med 500 mg Clopixol.

Mange læsere var enige: For hård

Sådan indleder Jørgen N et brev til nationen! om den behandling­sdom, han fik for to år siden efter et håndgemæng på psykiatris­k afdeling.

Jørgen har tidligere fortalt nationen! om straffen, som betyder, at han skal spise psykofarma­ka i fem år. Dengang var der en stor del af de mere end 10.000 læsere, der deltog i debatten, der mente, at straffen var for skrap.

Og nu har han fået en advokat til at tage sagen i retten en gang til.

Advokat Mette Grith Stage bekræfter over for nationen!, at hendes kontor ’ bistår ham i sagen, hvor han ønsker sin foranstalt­ningsdom ophævet’. Jørgen er nemlig ikke glad for alle de piller:

– Jeg kan ikke sige nej, selv om jeg har mange ubehagelig­e bivirkning­er.

– Jeg fatter ikke, at det er lovligt at invalidere mig, skriver Jørgen.

Sagen har fået mange af Ekstra Bladets læsere til at reagere.

Det kan du læse mere om her på siden. kraftige bivirkning­er. Er det ikke her systemet/ den læge som er ansvarlig for medicineri­ngen har svigtet!

Marianne S

Systemet i Danmark er totalitært og ulækkert. Staten er en enorm undertrykk­ende og omklamrend­e kvinde/ matrone, som tilbedes som en hellig ko af dumme borgere, der ikke vil/ tør tage ansvar for egen tilværelse! kontrollen over ham, siden han ikke kan holde hænderne i lommen inde på psyk. Men han kunne da give Ekstra Bladet en fuldmagt til at se hans journal og straffeatt­est, for at se om han ikke har anden historie før denne omgang.

Mikael L

Medicin kan i nogle tilfælde være nødvendig. I mit tilfælde var det den rigtige terapeut på det rigtige tidspunk, det der skulle til. Vi er mennesker, der har brug for mennesker, for at lære at leve.

P

Psykiatrie­n har aldrig nogensinde kureret en eneste patient. Oprindelig­t ville lægerne ikke engang anerkende disse ’ psykiatere’ som rigtige læger. Daniel A

Denne straf kunne være passende for alle, som opfører sig som idioter. Så vil der ske mindre overfald

Jens A

Behandling­sdomme er noget, fanden har skabt. Selvom den ’ kun’ er på fem år, så betyder det jo bare, at efter de fem år, så skal han bare evalueres om han er rask nok eller han stadig skal behandles i op til fem år mere. Og sådan går det i fem år af gangen. I princippet kan det vare til manden dør, 120 år gammel, for noget, der skete, da han var 18 år gammel.

Peter W

 ?? PRIVATFOTO ?? Ni piller hver dag – det er systemets straf til Jørgen, der slog en medpatient på psyk. tilbage i 2015. Straffen løber i fem år, men Jørgen vil gerne have, at den stopper nu.
PRIVATFOTO Ni piller hver dag – det er systemets straf til Jørgen, der slog en medpatient på psyk. tilbage i 2015. Straffen løber i fem år, men Jørgen vil gerne have, at den stopper nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark