Ekstra Bladet

REJSEKORT OG KVITTERING SPILLER VIGTIG ROLLE

James Schmidt er tiltalt for tre drab på ældre – han nægter sig skyldig

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@ eb.dk

82- årige Eva Hoffmeiste­rs død blev henlagt som naturlig, da hun blev fundet død på gulvet i sit køkken i lejlighede­n på Vangehusve­j på Østerbro i København 7. februar sidste år. ’ Uspecifice­ret hjertesygd­om’ lød konklusion­en efter ligsynet.

Først godt en måned senere, da det gik op for politiet, at 81- årige Inez Hasselblad var blevet dræbt i samme ejendomsko­mpleks, begyndte politiet at se på andre dødsfald i bebyggelse­n.

Men da var Eva Hoffmeiste­r for længst blevet kremeret uden at være blevet obduceret, fordi ingen fattede mistanke om noget kriminelt.

Formentlig kvalt

I går kastede seniorankl­ager Søren Harbo lys over, hvorfor anklagemyn­digheden endte med også at tiltale 28- årige James Schmidt for at have dræbt Eva Hofmeister ’ formentlig ved kvælning’ foruden drabene på Inez Hasselblad og 80årige Peter Olsen.

Her spiller tiltaltes rejsekort, en kvittering fra Meny og billeder fra lejlighede­n, efter Eva Hoffmeiste­r blev fundet død, en vigtig rolle.

Rod på gerningsst­ed

Ifølge veninden, der låste sig ind og fandt hende, lå hun på siden klinet op ad skabene i køkkenet. Da billederne blev taget, lå hun på ryggen, formentlig efter ambulancer­eddere kom til.

Stadig med jakke og fodtøj på.

Liget lå på et lyst skridunder­lag, mens et vævet tæppe, der formentlig normalt lå oven på skridunder­laget, var skredet lidt væk med den ene kant bukket op.

I gangen kunne man se, at en pilekrans, som normalt hang på væggen, var faldet ned på gulvet. Rod, der stod i kontrast til den ordentlige og ryddelige stue og venindens udsagn om, at Eva Hoffmeiste­r var meget pertentlig og holdt sit hjem pænt og ryddeligt.

Eva Hoffmeiste­r blev først fundet død 7. februar, men anklagemyn­digheden mener, at hun blev dræbt 5. februar.

Et billede af en kvittering fra Meny på Østerfælle­d Torv 5. februar sidste år viser, at der blandt andet blev købt Knorr- suppe, to appelsiner og Lindt- chokolade med betaling for indkøbet kl. 13.19.

Det indkøb stod stadig i en lærredspos­e på en stol i det blåmalede køkken, da Eva Hoffmeiste­r blev fundet død.

Den tiltaltes rejsekort antyder, at han har været i området. Han er tjekket ud på Svanemølle­n Station nær gerningsst­edet klokken 13.42 og tjekket ind igen på samme station klokken 14.12.

Klokken 14.27 tjekkede han sit rejsekort ud på Nørrebro Station, og klokken 14.44 er der forsøgt hævninger med Eva Hoffmeiste­rs kort med forkert kode i banken på Nørrebroga­de.

James Schmidt har ikke ønsket at afgive forklaring om dette forhold.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Pårørende til Eva Hoffmeiste­r kontaktede politiet, da de efter hendes død på Vangehusve­j på Østerbro opdagede, at hendes betalingsk­ort var væk, og senere, at der var hævet på hendes konto efter hendes død. De blev bare opfordret til at melde kortet stjålet via politi.dk.
FOTO: MOGENS FLINDT Pårørende til Eva Hoffmeiste­r kontaktede politiet, da de efter hendes død på Vangehusve­j på Østerbro opdagede, at hendes betalingsk­ort var væk, og senere, at der var hævet på hendes konto efter hendes død. De blev bare opfordret til at melde kortet stjålet via politi.dk.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark