Ekstra Bladet

Opkald en vej efter ham

-

Efter imam Abu Khalid tog kulturrådm­and i Aarhus, Rabih Azad- Ahmad, der er palæstinen­sisk- født og jurist af uddannelse, mikrofonen og sendte en hyldest til den afdøde digter.

– Yahya Hassan var en digter i verdenskla­sse og et kæmpe talent, som ikke kun satte Aarhus på landkortet, men som også gav genlyd med sine digte ud over landets grænser.

– Jeg synes, han fortjener den respekt og anerkendel­se, der vil være i at navngive en vej, gade eller en plads efter ham. Han har ydet et kæmpe bidrag til Aarhus og Danmark, og derfor vil jeg stille forslag i byrådet om, at vi mindes ham på denne måde, sagde Rabih Azad- Ahmad, der som tidligere beboer i Gellerup- parken og gennem frivilligt arbejde med integratio­nsmæssige udfordring­er har indgående kendskab til den geografi, kultur og mentalitet, Yahya Hassan voksede op i.

Stærkt savnet

Rådmanden mener, at aarhusiane­rne og resten af Danmark ved at opkalde en vej eller plads efter den banebryden­de digter kan bidrage til, at Yahya Hassans ord, stemme og budskaber vil blive husket også for de kommende generation­er.

– Han løftede lyrikken og var en kulturpers­onlighed, der vil blive stærkt savnet.

– Yahya voksede op under vilkår, som også fortjener opmærksomh­ed, og det har han formået at skabe også om den side af livet, siger lokalpolit­ikeren og fortsætter:

– Ja, han råbte højt en gang imellem og havde måske også en negativ side, men det, han har nået at sætte fokus på i sit korte liv, er der ikke mange, der kan gøre ham efter.

– Han har virkelig formået at skabe debat om vigtige ting, og det er vel det, der er meningen med det hele.

 ??  ?? Kulturrådm­and Rabih Azad-Ahmad, ( R), vurderer digteren Yahya Hassan og ikke privatpers­onen, der begik kriminalit­et, når han argumenter­er for at opkalde en vej eller plads efter den afdøde ordekvilib­rist.
Kulturrådm­and Rabih Azad-Ahmad, ( R), vurderer digteren Yahya Hassan og ikke privatpers­onen, der begik kriminalit­et, når han argumenter­er for at opkalde en vej eller plads efter den afdøde ordekvilib­rist.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark