Ekstra Bladet

Jeg klarer mig nok

– Det er mere synd for revydirekt­ørerne end for mig, siger den garvede skuespille­r

- ANNE- METTE GREGERS SIMMEL amgr@ eb.dk

Sidste år var Henrik Lykkegaard med til at give publikum i teltet på Bakken ømme lattermusk­ler som en del af Cirkusrevy­en.

I år skulle den 55- årige skuespille­r have udsat publikum i Nykøbing F. Revyen for det sammme.

Jeg skal ikke så meget, og det er da slet ikke sjovt

Men årets sommerrevy­er aflyses på stribe på grund af coronakris­en. Så nu kan Lykkegaard helt uventet holde sommerferi­e med familien – hustruen Anita og børnene Frida, Alma og Viggo.

– Jeg skal ikke så meget, og det er da slet ikke sjovt, men jeg har det efter omstændigh­ederne godt.

– Jeg har jo i et stykke tid fornemmet, at det ( nedlukning­en, red.) var på vej, og jeg er da endnu ikke begyndt at gå til spansk eller andet eksotisk, siger Henrik Lykkegaard og fortsætter:

– Pjat til side: Det er da langt værre for landets revydirekt­ører. Jeg håber virkelig, at staten holder hånden under dem.

– Personligt skal jeg nok klare mig, lyder det fortrøstni­ngsfuldt fra Henrik Lykkegaard, der blev landskendt, da han lavede de minimalist­iske reklamer for boller fra Kohberg, der sluttede med ordene: ’ Hva’ ska’ jeg si’? Boller fra Kohberg.’ Hverken han eller hans familie har hidtil været ramt af corona, fortæller han. Da landet lukkede ned, var han i gang med at spille Anton Tjekhovs forestilli­ng ’ Kirsebærha­ven’ på Nørrebros Teater i København.

– Jeg kan jo lide at spille teater, men når der ikke er noget publikum, er det jo noget andet, siger han.

Blandt årets aflyste revyer indtil nu er Cirkusrevy­en, Nykøbing F. Revyen og Helsingør Revyen.

For blot at nævne nogle få.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI/ RITZAU SCANPIX ?? Henrik Lykkegaard tager det med oprejst pande, at han ikke kommer til at spille revy på Falster i år. Hans tanker går til de mange revydirekt­ører, der må aflyse.
FOTO: PHILIP DAVALI/ RITZAU SCANPIX Henrik Lykkegaard tager det med oprejst pande, at han ikke kommer til at spille revy på Falster i år. Hans tanker går til de mange revydirekt­ører, der må aflyse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark