Ekstra Bladet

LØGN OG SPIN NÅR DET ER VÆRST

De konservati­ve står uden for udlignings­aftale – flere K- folk er gået til tasterne med angreb på Venstre

- JONAS SAHL sahl@ eb.dk

Aftalen om Robin Hoodordnin­gen – den kommunale udligning – har udløst en ordkrig mellem Venstre og Det Konservati­ve Folkeparti. Især de konservati­ve har fundet de skarpe verbale skud frem.

’ Enig. Illoyalt og løgn. Venstre kører solo. Ikke megen samling på blå blok der,’ buldrer Mai Mercado ( K) på Twitter, der ikke ønsker at uddybe sit angreb over for Ekstra Bladet.

Hun bakker op om sin partifælle Mette Abildgaard, der ligeledes langer ud efter Venstre.

’ Jeg hører Sophie Løhde give indtryk af i flere medier, at Konservati­ve ’ forlod forhandlin­gerne’. Ganske simpelt ikke sandt! Efter sættemødet blev vi SMIDT ud, ikke mere kaffe til os! K havde ingen ultimative krav stillet. Meget illoyalt af Venstre – skuffer mig!,’ lyder det fra den konservati­ve politiske ordfører.

Herning- borgmester Lars Krarup ( V) går i forsvar for sine kolleger i København.

’ I vælger at skyde på V i stedet for på at fortælle, hvordan I selv ville løse dette. Sagen er vel den, at Venstre vil med. Også af hensyn til kommunalt bagland. Og I ikke vil med, netop af hensyn til kommunalt bagland,’ skriver han.

Hos de konservati­ve er Rasmus Jarlov ingenlunde i færd med at begrave stridsøkse­n.

Han mener, at makkerne i den blå blok bedriver grimt spin.

En spøjs kritik

’ Dette er Venstres spinmaskin­e, når det er værst. Er Venstre da i besiddelse af mødeindkal­delser, som vi har takket nej til? Vi har i to måneder efterspurg­t at få lov at være med i forhandlin­gerne. Det kan man bare ikke, når man ikke bliver inviteret,’ skriver han.

Sophie Løhde, Venstres politiske ordfører, har dette modsvar på de konservati­ves meldinger:

’ Det er godt nok en spøjs kritik. Venstre har i den grad leveret mærkbare resultater ved forhandlin­gsbordet. Vi har f. eks. fået forvandlet S- regeringen­s skattesmæk til i stedet at være et skattestop. Jeg noterer mig, at de konservati­ve kommuner kommer ud med et markant bedre resultat, end det som S- regeringen foreslog. Og det er nok også derfor bl. a Høje Taastrups konservati­ve borgmester roser aftalen.’

Der er jo ikke et menneske, som i ramme alvor tror på, at kommuner som f. eks. Hørsholm, Rudersdal og Gentofte var sluppet billigere af, at Venstre havde parkeret sig på et sidespor uden for indflydels­e og overladt opgaven med en udlignings­reform til Socialdemo­kratiet og resten af venstreflø­jen,’ skriver hun i en skriftlig kommentar sendt til redaktione­n.

Venstre kører solo. Ikke megen samling på blå blok der

Læs lederen på bagsiden.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Mai Mercado og Mette Abildgaard ( begge K) er gået i kødet på Venstre.
ARKIVFOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX Mai Mercado og Mette Abildgaard ( begge K) er gået i kødet på Venstre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark