Ekstra Bladet

Voldtægt efter trussel om barnedrab

-

Den nu 43- årige Mikael Andersen er ved et enigt nævningeti­ng ved Retten i Holbæk idømt fem års fængsel for vold, voldtægt, ulovlig tvang og trusler. Han ankede dommen.

En ellers hyggelig juleaften i 2018 endte i et mareridt for hans kæreste, da han overfaldt hende med slag og spark og snittede hende flere steder på kroppen med en kniv.

Knap otte måneder senere udsatte Mikael Andersen hende igen for grov vold og voldtog hende flere gange gennem seks timer.

Episoden juleaften blev udløst af Mikael Andersens jalousi, da hans kæreste sendte en sms og ønskede god jul til en barndomsve­n.

Parret gik fra hinanden, men i løbet af sommeren fandt de sammen igen og flyttede ind i et rækkehus i Grevinge.

Her gik det helt galt om aftenen 9. august.

Igen gik manden amok og tog kvælertag på sin kæreste, så den stol, hun sad på, væltede bagover.

Han satte sig oven på hende og tog igen kvælertag, så hun kortvarigt mistede bevidsthed­en. Derefter trak han hende i håret ind i huset og gennembank­ede hende.

Det lykkedes hende at stikke af, men Mikael Andersen truede med, at han ville skære halsen over på hendes treårige datter, hvis hun ikke vendte tilbage.

Derefter voldtog han hende flere gange fra midnat til klokken seks om morgenen.

Foruden dommen på fem års fængsel blev manden dømt til at betale en godtgørels­e for tort til kvinden på 120.000 kroner.

 ?? MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Kvinden blev også udsat for kvælertag.
MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK Kvinden blev også udsat for kvælertag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark