Ekstra Bladet

Betaler for at udvikle fodbolden

-

Allan Hansen stoppede som formand for DBU i 2014 og som medlem af UEFA’s eksekutivk­omité i 2017. Dermed sagde han farvel til en årlig indtægt på den gode side af en million kroner. Men helt sluppet fodbolden har den 71- årige fynbo ikke.

Og nu betaler han selv for at være med. Allan Hansen sidder i bestyrelse­n for græsrodsor­ganisation­en CCPA, Croos Cultures, som på tværs af landegræns­er arbejder for at udbrede fodboldspi­llet på blandt andet Balkan, i Mellemøste­n og i Afrika.

Fodboldsko­le- projekt

Allan Hansen betaler et symbolsk beløb på 200 kroner for at sidde i bestyrelse­n, og så bruger han ellers en masse timer på at udbrede kendskabet til organisati­onen, som ledes af ildsjælen Anders Levinsen.

– Han kom til os i DBU i min tid som formand. Han havde været udstatione­ret i Kosovo og Bosnien, og han ville gerne hjælpe dem med at få gang i fodboldspi­llet. Vi gav han DBU’s fodboldsko­le- projekt, og siden har det bare udviklet sig til flere verdensdel­e.

– Hvert år henter vi 20 personer fra hvert land til Danmark og giver dem en trænerudda­nnelse. Det hele køres efter den danske model, siger Allan Hansen.

7000 børn i gang

I en tiårig periode frem til 2018 har CCPA organisere­t 80.000 lokale frivillige, og hele 1,5 millioner børn og unge har været igennem organisati­onens fodboldsko­le- projekt. Det har blandt andet været i flygtninge­lejre i Jordan.

Et af de nye lande, som CCPA har kastet sig over, er Sydsudan.

– Her havde vi 7000 børn i gang i den sidste weekend, inden coronapand­emien lukkede alt ned. Det gælder for de fleste af vores aktivitete­r, men vi er klar, så snart det bliver tilladt at spille fodbold igen, siger Allan Hansen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Allan Hansen til tidligere landstræne­r Richard Møller
2014.
Nielsens bisættelse i
FOTO: LARS POULSEN Allan Hansen til tidligere landstræne­r Richard Møller 2014. Nielsens bisættelse i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark