Ekstra Bladet

TULLES TIMEOUT Den mand er klart bedst i stærk medvind

-

AT SE DANSK FOLKEPARTI tackle det kritiske partimedle­m Anders Vistisen for øjeblikket, er som at se en flok opskræmte oldinge stå oppe på en altan og true en flok frække rødder nede på fællesarea­let med at komme ned og give dem et par på bærret.

JA, IKKE BARE ... Men også et ufrivillig­t pudsigt syn en opvisning i partiets politiske afmagt og efterhånde­n totale mangel på slagkraft og autoritet.

IKKE ALENE kritikeren, men også de fleste af vælgerne har jo gennemskue­t DF’s tomme hylster. Var der valg i morgen, ville DF blot få 6,7 procent af måling. stemmerne, viser den seneste Voxmeter

ANDERS VISTISEN, der sidder i DF’s hoved- bestyrelse, analysered­e i et interview i Avisen Danmark forleden Dansk Folkeparti­s situation lige nu: Partiet tager for let på de to valgnederl­ag sidste år, mener han.

’ DET ER, som om man har ramt en mur med 120

man kilometer i timen. Man slingrer videre, uden at egentlig har taget nogle ret grundlægge­nde ting til revision,’ sagde han blandt andet.

FULDSTÆNDI­G KORREKT. Men taknemmeli­gheden i partitoppe­n over Vistisens klarsyn var til at overse: ’ Fuldstændi­g utilstedel­igt,’ rasede Søren □spersen. ’ Det bør få konsekvens­er!’ krævede Pia Kjærsgaard, der også mente, at Anders Vistisens udtalelser var ’dræbende’.

MAN KUNNE SÅ forvente, at partiet ville smide Vistisen ud. Han har før været vildt irriterend­e, som da han f.eks. forgæves krævede at blive DF’s spidskandi­dat ved □U-valget sidste år. Men han fik

af partitoppe­n. blot besked på at klappe i

’ ER DER KRISE I DF?’, spurgte Berlingske meget relevant – kritikken, meningsmål­ingerne og det hele taget i betragtnin­g ...

’ NEJ, DET ER der ikke! ❘kke før Avisen Danmark udkom i dag. Der er ikke krise. Vi har gode interne diskussion­er,’ snerrede Søren □spersen.

HVAD ER DER SKET med partiets tidligere så nøgterne strateg? DF har da været i hamrende krise i mere end et år! Vælgerne drøner fra borde i bundter. Partiet har intet på hylderne rent politisk. Venstre gider ikke have noget med dem at gøre.

THULESEN DAHL selv virker fuldstændi­g udslukt

ham. – i det omfang, vi overhovede­t ser noget til Hans ugebreve udkommer, trods alt, til tiden, men de får fiskerinot­eringerne til at virke som hæsblæsend­e thrillere. Hans vigtigste mission i coronakris­en har vist mest handlet om at få genåbnet efterskole­rne ...

DÉN MAND ER klart bedst i stærk medvind, har vi så lært nu. Og han bærer en kæmpe del af ansvaret for, at strategien med at stille sig skiftevis på Socialdemo­kraternes og de borgerlige­s side er klasket til jorden. ❘ngen af dem har brug for ham.

HVAD HJÆLPER DET så at slå sendebudde­t Anders Vistisen for panden? Dén taktik er prøvet før, og den udstiller kun, at sandheden er ilde hørt.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI/ RITZAU SCANPIX ?? Kristian Thulesen Dahl bærer et tungt ansvar for, at DF’s skiftende loyalitet har givet bagslag.
FOTO: PHILIP DAVALI/ RITZAU SCANPIX Kristian Thulesen Dahl bærer et tungt ansvar for, at DF’s skiftende loyalitet har givet bagslag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark