Ekstra Bladet

Massiv bevogtning og plexiglas

-

Når Hemin Dilshad Saleh har afgivet sin forklaring i vidneskran­ken i Retten i Næstved, kan han forvente, at han skal i gang med papirservi­etter og sprit.

Det er blevet fast praksis for vidner og tiltalte i retten for at holde de sundhedsmæ­ssige foranstalt­ninger, så ’vidneskran­ken er coronafri’, fortæller pressedomm­er Lene Sigvardt

– Vi har ikke personale, der kan stå derinde og spritte af, så ja, vi kommer også til at bede de tiltalte om det, siger hun og tilføjer, at det er hendes indtryk, at folk tager de nye forholdsre­gler rigtig pænt.

Det store antal tiltalte og bevogtning­skravet gør, at det kniber med at overholde to meters- afstanden for visses vedkommend­e. Derfor kommer der plexiglass­kærme mellem nogle tiltalte og deres forsvarere, hvor det ikke er muligt at holde afstanden.

En alvorlig sag

Inde i og uden for retssalen vil der være en massiv politibevo­gtning på grund af sagens karakter, og fordi der ifølge politiets opfattelse er tale om mange bandemedle­mmer på anklagebæn­ken.

– Der vil være rigelig bevogtning til den her, siger politikomm­issær Lars Steffensen fra Sydsjællan­ds- og Lolland Falsters Politi.

– Betyder det noget, at det også er en sag, der handler om en befrielses­aktion?

– Sagens karakter er selvfølgel­ig også noget, vi har i baghovedet, når vi planlægger en bevogtning, konstatere­r han.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Tungt bevæbnet politi bevogtede Retten i Næstved, da de sigtede blev fremstille­t efter fangeflugt­en. Det billede vil gentage sig nu.
FOTO: PER RASMUSSEN Tungt bevæbnet politi bevogtede Retten i Næstved, da de sigtede blev fremstille­t efter fangeflugt­en. Det billede vil gentage sig nu.
 ?? POLITIFOTO ?? Hemin Dilshad Saleh blev anholdt i Barcelona af spansk politi i slutningen af januar.
POLITIFOTO Hemin Dilshad Saleh blev anholdt i Barcelona af spansk politi i slutningen af januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark