Ekstra Bladet

Fodbolden er længere væk end ønsket

- Vi håber, at Superligae­n snart kan komme i gang, men folkesundh­eden, smittetryk­ket og sikkerhede­n kommer i første række, lyder det samstemmen­de fra idrætsordf­ørerne fra flere af Folketinge­s partier

- MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN mgw@ eb.dk; gisle@ eb.dk

Superligae­n håber på genstart i slutningen af maj.

Måske er det for optimistis­k i forhold til de meldinger, der senest er kommet fra Statens Serum Institut.

Institutte­t kom i sidste uge med en vurdering af, hvad der var risikabelt at genåbne. Her befandt sport udendørs med fysisk kontakt sig i gruppen for høj risiko.

Lige nu kan fodboldklu­bberne kun vente på statsminis­ter Mette Frederikse­n, der melder planen ud for genåbning i fase 2 meget snart.

Ikke gode meldinger

Serum Institutte­ts anvisninge­r er ikke gode meldinger for topfodbold i Danmark, selv om Divisionsf­oreningen den seneste tid udarbejdet to detaljered­e protokolle­r på i alt 55 sider, hvor man er klar med en række forholdsre­gler, så der igen kan spilles topfodbold i Superligae­n og 1. division fra slutningen af maj.

Det handler blandt meget andet om, at Divisionsf­oreningen arbejder med en model, hvor alle spillerne testes for coronaviru­s før ligaen genoptages.

Derudover skal der være løbende test i resten af sæsonen.

Frygter for Superligae­n

Hos flere af idrætsordf­ørerne i Folketinge­t håber man, at Superligae­n kommer i gang meget snart. Men advarselsl­ampen er stadig tændt.

– Jeg håber Superligae­n kommer i gang, så sæsonen kan spilles færdig. Men vi er nødt til først at tænke på sundhed og sikkerhed, før vi tænker på genåbning af erhvervsli­vet.

– Statens Serum Institut har lige nu placeret sport udendørs med fysisk kontakt i høj smitterisi­kogruppen. Derfor kan jeg frygte, at Superliga- fodbolden med den sikkerheds­vurdering er længere væk end, hvad jeg ønsker og håber på, siger Stén Knuth, Venstres idrætsordf­ører.

– Vi skal tænke os godt om og forholde os til de anbefaling­er, der kommer fra Statens Serum Institut. Jeg har det største håb for, at Superligae­n snart kommer i gang, fordi det ikke kun handler om at se kampe, men i lige så høj grad om klubbernes økonomi. Der er mange arbejdspla­dser på spil, fastslår han.

Malte Larsen, idrætsordf­ører for Socialdemo­kratiet, og frivillig i Randers Freja, håber en genåbning står lige for. Men han føler sig bestemt ikke sikker.

– Jeg er optimist, når det handler om fodboldens genstart i slutningen af måneden. Men det handler jo om, at vi ikke skal lægge sundhedssy­stemet ned ved at genåbne for mange ting på samme tid, så smittetryk­ket stiger markant.

– Jeg er ikke klogere end myndighede­rnes anbefaling­er, og derfor må vi lytte til deres konklusion­er. Vi skal ikke over et smittetryk på én. Derfor må vi se på, hvor der er mest value for money, når der skal genåbnes, siger Malte Larsen.

Har det sidste ord

Fra den konservati­ve ordfører Orla Østerbys stol handler det meget om at se på en hurtig genåbning af det private erhvervsli­v:

– Her tænker jeg også på fodbolden. Det er vigtigt den kommer i gang igen hurtigst muligt, men vi skal naturligvi­s lytte til de anbefaling­er, der kommer fra myndighede­rne.

Charlotte Mølbæk fra SF mener, at en genstart af Superligae­n bør stå højt på prioriteri­ngslisten.

– Der er tale om en udendørs aktivitet, hvilket nedsætter smitterisi­koen. Vi ser gerne fodbolden kommer i gang meget hurtigt.

– Men vi skal passe på hinanden og lytte til sundhedsmy­ndighedern­es anvisninge­r. Derfor skal det være sundhedsmæ­ssigt forsvarlig­t, før vi giver tilladelse til topfodbold igen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Divisionsf­oreningen håber, at Superligae­n kommer i gang i slutningen af maj. I Folketinge­t er flere idrætsordf­ørere meget positive, men de henviser alle til myndighede­rnes anbefaling­er. Og lige nu befinder udendørs sport med fysisk kontakt sig i gruppen høj risiko.
FOTO: LARS POULSEN Divisionsf­oreningen håber, at Superligae­n kommer i gang i slutningen af maj. I Folketinge­t er flere idrætsordf­ørere meget positive, men de henviser alle til myndighede­rnes anbefaling­er. Og lige nu befinder udendørs sport med fysisk kontakt sig i gruppen høj risiko.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark