Ekstra Bladet

FORBUDT FEJRING

HEMMELIGT DOKUMENT AFSLØRER ALT OM SUPERLIGA-START: Superliga- spillerne skal i så høj grad som muligt benytte ’ individuel fejring’ ved en scoring. Det er blot et af de mange punkter i de protokolle­r, som Divisionsf­oreningen har udarbejdet i bestræbels­e

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST gisle@ eb.dk; mgw@ eb.dk

Det er slut med at fejre en scoring sammen.

Når bolden forhåbentl­ig snart ruller på de danske Superliga- stadioner igen, bliver det under markant andre former, end spillerne har været vant til.

En ting er de manglende tilskuere. Det fik de en sørgelig forsmag på, inden Superligae­n i begyndelse­n af marts lukkede ned.

Noget helt andet er, at Superliga- spillerne nu ’ i så høj grad som muligt benytter individuel fejring’, som det hedder i den protokol, som Divisionsf­oreningen har udarbejdet.

Løbende bearbejdni­ng

Ekstra Bladet har set den 40 sider lange protokol for genoptagel­sen af træning og kampe i de bedste danske rækker og også tillægspro­tokollen på 15 sider for kampafvikl­ing under coronapand­emien.

Der er tale om protokolle­r, der er under løbende bearbejdni­ng, men de beskriver ned til mindste detaljer, hvordan man komme i gang med fodbolden igen under hensyntage­n til regler, retningsli­njer og anbefaling­er fra regeringen og sundhedsmy­ndighedern­e.

En lang række krav

Målet er at minimere og kontroller­e risikoen for spredning af coronaviru­ssen blandt spillere og ansatte i klubberne. Midlet er en lang række krav og anbefaling­er.

Det er lige fra fejring af en scoring, til hvilken temperatur det beskidte kamptøj skal vaskes ved …

Ekstra Bladet har set den 40 sider lange protokol for genoptagel­sen af træning og kampe i de bedste danske rækker

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark