Ekstra Bladet

’ Det vil da være underligt’

Erik Sviatchenk­o mener godt, at Superliga- spillerne kan vænne sig til en hverdag uden fælles jubel, men det bliver ifølge FC Midtjyllan­d- kaptajnen også underligt

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST gisle@ eb.dk; mgw@ eb.dk Mere de næste sider

Man kan vænne sig til meget. Også til at skulle fejre en scoring for sig selv på et tomt stadion … I Divisionsf­oreningens protokol for genoptagel­se af Superligae­n henstilles det til, at spillere, trænere og andet godtfolk på bænken ’ i så høj grad som muligt benytter individuel fejring’.

Så når Erik Sviatchenk­o næste gang pander et hjørnespar­k i nettet, kan FC Midtjyllan­d- kaptajnen lave sit karakteris­tiske Beatles- buk ud mod en tom tribune, mens holdkammer­aterne jubler med mindst to meters afstand til hinanden. – Der er mange ting, man kan vænne sig til i denne verden. Vi spillere skal også være påpasselig­e og selvfølgel­ig respektere de foranstalt­ninger, der er.

Følelsespr­æget

– Sikkerhede­n er det vigtigste, siger den 28- årige FC Midtjyllan­d- forsvarer til Ekstra Bladet.

Han er ikke den, der bliver hårdest ramt, men med tre scoringer og adskillige forsøg reddet af enten overligger eller på selve mållinjen er Sviatchenk­o en mand, der skal huske, hvordan man nu må juble.

– Jo, det vil da være underligt. Jeg vil ikke sige, at det er kvælende, men fodbold er meget følelsespr­æget, og jubel er noget meget umiddelbar­t. – Det er en glædesrus, som du mærker og reagerer på, siger Sviatchenk­o, der stærkt satser på mindst en scoring mere, så han kan sætte

personlig målrekord for en sæson.

Det kræver imidlertid, at regeringen og sundhedsmy­ndighedern­e senere på ugen giver grønt lys til den profession­elle fodbold herhjemme.

Har vænnet sig til det

Spillerne har vænnet sig til en hverdag med omklædning hjemmefra og træning i mindre grupper og vil ifølge Sviatchenk­o også kunne tilpasse sig de kampforhol­d, der er beskrevet i Divisionsf­oreningens protokol.

– Hvis kampene skal afvikles på denne vis, så er vi allerede vant til det. Vi har vænnet os til de anderledes forhold, og det er blevet en normal hverdag.

– Det er mere det mentale. At få slået ’ nu skal der præsteres- knappen’ til. Normalt bliver vi målt og vejet hver eneste weekend og lever i en præstation­sboble, men i snart to måneder har vi ikke følt det pres.

Sundt, men svært

– Det har sikkert været sundt, men det er også svært, siger Erik Sviatchenk­o, der – inden coronapaus­en satte ind – fik en forsmag på, hvad der venter hen over sommeren.

Seneste Superliga- runde i begyndelse­n af marts blev afviklet for tomme tribuner.

– Det var en underlig følelse, men langt hellere det, end

hvad vi ser i Frankrig og Holland, hvor de helt har aflyst, lyder det fra FC Midtjyllan­danføreren, der nok også kan imødese en anelse mere afdæmpet mesterskab­sfest end de seneste gange, midtjydern­e er rendt med guldet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark