Ekstra Bladet

GØR DANMARK FRIT IGEN

- Anders Liljensøe Højrupvej 43 Glamsbjerg

Danmark er fastlåst i et undertrykk­ende, udemokrati­sk system under et EU- diktatur, hvor befolkning­ernes velfærd tilsidesæt­tes til fordel for de multinatio­nale selskabers udnyttelse.

Vi ser med al tydelighed dette i EU’s holdning til coronakris­en: Borgerne, der betaler til EU via deres skatter, får ingen hjælp fra EU. Tusinder af milliarder tilsidesæt­tes til de multinatio­nale selskabers EU-hjælpepakk­er, til trods for at de neoliberal­es motto er: Enhver er sin egen lykkes smed.

For til fulde at udnytte befolkning­erne anvender de multinatio­nale selskaber EU som deres nyttige redskab. Deres plan er langsomt og helst umærkeligt at fjerne alle demokratis­ke rettighede­r bid for bid.

Der er især to ting, som interesser­er de multinatio­nale selskabers håndlanger­e i EU.

1. En bankunion. Planen er, at EU skal kunne lukke danske banker helt uden om den danske regering og Nationalba­nken, som derved erstattes af Den Europæiske Centralban­k. 2. Anden fase handler om et EU- skattesyst­em styret af en EU’s finansmini­ster, som styrer såvel stats- som kommuneska­tter.

Disse overgreb er planlagt til at finde sted fra 2025.

Hvad vil det betyde i praksis: EU vil kunne kontroller­e alle danskeres totalkonto­er og lønninger og alle danske boligejere­s lån til kreditfore­ningerne.

Med et EU- finansmini­sterium kan verdens største bureaukrat­i øge sit gigantiske overforbru­g uden at skulle forklare, hvor de 65 milliarder er blevet af, som CEA ikke kunne finde i 2019. CEA er EU’s rigsrevisi­on.

For de multinatio­nale selskaber bliver det fuldbyrdel­sen af den neoliberal­e drøm!

Tænd et lys i mørket!

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? EU er et mareridt, vi skal ud af, mener læseren.
FOTO: CLAUS BONNERUP EU er et mareridt, vi skal ud af, mener læseren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark