Ekstra Bladet

Tyskland vil åbne grænsen

-

I øjeblikket har både Danmark og Tyskland lukket grænsen, mens coronaviru­ssen hærger, men Tyskland ser nu ud til at være klar til at åbne igen.

Slesvig- Holstens ministerpr­æsident, Daniel Günther, har således overtalt den tyske indenrigsm­inister, Horst Seehofer ( CSU), til trinvis at åbne for indrejse fra Danmark til Tyskland fra 15. maj, skriver Flensborg Avis efter at have talt med Daniel Günthers pressechef.

Han kan ikke oplyse, hvordan det fra den 15. maj igen bliver muligt at rejse fra Danmark til Tyskland, skriver Flensborg Avis.

Planen bliver præsentere­t en af de kommende dage. Herefter skal omfanget af den tyske grænseåbni­ng forhandles.

Forhandlin­gerne ventes at blive taget op igen i morgen, når Tysklands forbundska­nsler, Angela Merkel, mødes med de 16 tyske delstaters regeringsc­hefer.

Kræver dansk handling

Statsminis­ter Mette Frederikse­n lukkede Danmarks grænser til Tyskland 14. marts. Tyskland fulgte trop 15. marts og lukkede grænsen den anden vej. Siden har Danmark åbnet for indrejse for faste partnere til bosiddende i landet.

I sidste uge lød der et opråb fra flere af landets borgmestre, der ønsker at få den danske grænse åbnet.

Det er blandt andet fordi, at mange tyskere forventer at tage på ferie i Danmark til sommer, og flere kommuner vil således gå glip af indtægter.

Justitsmin­ister Nick Hækkerup ( S) sagde til Politiken 28. april, at han forstår problemati­kken, men han har endnu intet svar:

– Det kan let blive et underligt løb om at leje sommerhuse. Men vi er nødt til at vente til 10. maj, før de næste initiative­r til den her gradvise, forsigtige åbning bliver meldt ud.

Ritzau

 ?? FOTO: MARIE RAVN ?? Grænseover­gangen i Padborg er blokeret med store betonblokk­e.
FOTO: MARIE RAVN Grænseover­gangen i Padborg er blokeret med store betonblokk­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark