Ekstra Bladet

Bilisten slap med bøde på 9000 kroner

-

Anklageren krævede en straf på 30 dages fængsel.

Men en 20-årig mand slap med 9000 kroner i dagbøder for uagtsomt manddrab på en 63- årig Falck- redder, som den 20- årige kørte ihjel på Vestmotorv­ejen ved Korsør 10. december 2018.

Den 20- årige overså en skiltevogn i første vognbane og kørte ind i skiltevogn­en med sin varevogn. Skiltevogn­en blev skubbet ind i Falck- redderen, der stod foran den for at ordne vejbanen, og den 63- årige blev dræbt.

Varevognen kørte mellem 107 og 129 kilometer i timen, viste politiets undersøgel­ser.

Den 20-årige blev i går ved Retten i Næstved idømt 30 dagbøder af 300 kroner.

Anklager Maya Huniche nedlagde påstand om en dom på 30 dages fængsel, men bødedommen er i overensste­mmelse med tidligere domme i lignende sager.

Nægtede sig skyldig

Den 20- årige fik desuden frakendt førerrette­n i seks måneder. Han erkendte, at han kørte varebilen, men nægtede sig skyldig i tiltalen for uagtsomt manddrab.

Ulykken skete cirka klokken 13.25, og ved sammenstød­et blev også et skilt revet løs og slynget over i det vestgående spor, hvor det ramte en personbil. Til sidst køre varevognen ind i autoværnet, og den 20- årige blev selv kvæstet.

En lægeheliko­pter blev tilkaldt, men Falck- mandens liv kunne ikke reddes.

’ Vi kan med stor beklagelse meddele, at en kollega er afgået ved døden i ulykken. Vores tanker går til de pårørende. De nærmeste kolleger er orienteret og bliver også tilbudt psykologhj­ælp,' sagde driftsdire­ktør i Falck vejhjælp, Gunnar Thykjær, efter ulykken.

Hvert år er der over 200 ulykker ved vejarbejde, viser Vejdirekto­ratets statistik for 2014 til 2018.

I 2018 kom der i gennemsnit en trafikant til skade hver sjette dag ved vejarbejde. Tre personer blev dræbt i en ulykke ved vejarbejde i 2018.

Ritzau/ js

 ?? FOTO: RENE LIND/ RITZAU SCANPIX ?? Varevognen kørte stærkt og lige ind i den holdende skiltevogn fra Falck.
FOTO: RENE LIND/ RITZAU SCANPIX Varevognen kørte stærkt og lige ind i den holdende skiltevogn fra Falck.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark