Ekstra Bladet

Flemming føler sig ekstra snydt

Hvorfor er det kun ’nye’ ledige, der skal fritages for 225-timers reglen, spørger en ’gammel’ kontanthjæ­lpsmodtage­r

- THOMAS HARDER thr@ eb.dk

’ Jeg har været på kontanthjæ­lp i en årrække og er som enlig ramt af den såkaldte 225- timers regel.

Den skærer et månedligt beløb af kontanthjæ­lpen på over 1000 kr. før skat, hvis man ikke har arbejdet i mindst 225 timer det seneste år. Og kan dokumenter­e dette.

Denne dummebøde for ledige koster altså over 600 kr. efter skat hver eneste måned, hvis man ikke kan skaffe sig jobs eller småjobs.’

Sådan indleder Flemming K. et brev til nationen! om at være ledig og leve af offentlig ydelse – og så pludselig opdage, at andre mennesker i samme situation får flere penge. Flemming er nemlig som titusindvi­s af ’ gamle’ kontanthjæ­lpsmodtage­re ikke fritaget for 225- timers- reglen – men det er alle ’ nye’ kontanthjæ­lpsmodtage­re, og det synes han er uretfærdig­t og ulogisk.

Jeg har skam arbejdet

Flemmings brev fortsætter:

’ Jeg har været ramt af denne regel, siden den blev indført af Lars Løkke Rasmussens regering i 2016.

Ikke sådan at forstå, at jeg har ligget på sofaen siden, jeg har skam arbejdet, men bare ulønnet, idet virksomhed­spraktik og løntilskud­sjobs ikke tæller i forhold til 225- timers reglen.

Da reglen blev indført sammen med kontanthjæ­lpsloftet, var Socialdemo­kratiet imod.’

’ Det er de åbenbart ikke længere.

Den nuværende regering under Mette Frederikse­n

Ja, når man har været længe på kontanthjæ­lp, bør man få et anciennite­tstillæg...

Søren Geckler

Du har haft oceaner af tid til at finde et job, hvad tuder du over ...

Anna B

Så lang tid vi har et samfund, som bare tryner dem, hver gang de kommer med noget, så kommer der aldrig til at ske en forbedring for de grupper.

Erling Andersen

Det er da kun fair, at de mennesker, som indtil coronakris­en har været i job og bidraget til samfundet, får mere udbetalt, end de nasserøve som har været på kontanthjæ­lp i flere år.

Thomas Holm Nielsen har nedsat en ydelseskom­mission, som skal arbejde til januar 2021 og så give en anbefaling til, hvordan ydelsessys­temet skal skrues sammen fremover.

Regeringen­s støttepart­ier har krævet, at enlige forsørgere på kontanthjæ­lp, som er den gruppe, der er blevet ramt hårdest af kontanthjæ­lpsloftet, bliver kompensere­t nu, og det bliver de så også.

Så langt, så godt.’

Jeg er stadig underlagt 225- timers- reglen

’ Her under coronakris­en er reglerne for dagpenge netop blevet lempet, så de kan ydes i tre måneder mere, og 225- timers- reglen er blevet suspendere­t af et bred flertal i Folketinge­t.

Politikern­e har indset

Ulla Andersen

Hvorfor kalder I det en lønseddel? Det har ikke noget som helst med en arbejdsind­sats at gøre.

Jeg har arbejdet og betalt skat i 50 år ... jeg får 7561 kr. udbetalt pr. md. i folkepensi­on!!

Snedkeren

De kommer i kommunalt arbejde i 3 mdr. går ’ fri’ i 3 mdr. Og så til samtale for at gennemgå, hvad man har gjort for at komme i rigtigt arbejde. Sådan fortsætter det, 3 mdr. i aktivering, 3 mdr. fri, samtale og så forfra.

Har endnu ikke mødt nogen, der ikke hellere ville arbejde end være på kontanthjæ­lp. Mange har måske et uheldigt ydre el. lign., som gør, at arbejdsgiv­erne vælger dem fra. Hådet umulige i at skaffe sig jobs under krisen, hvor ledigheden er røget i vejret med raketfart i en grad, så finanskris­en ligner høj

ber næsten, du selv skal møllen igennem, ellers kan du ikke tillade dig at være så nedladende. Malle

Det er nemt nok at sige ’ få dig et arbejde’. I ved ikke, hvor gammel han er. Jeg er selv på dagpenge på 3. måned, og jeg er 52 år, og jeg har allerede alderen imod mig. Jimmy Nilsson

Simpelthen ikke i orden. Ingen, heller ikke dem, der straffes lige nu, kan få job. Desuden er hele dette kontant roderi et helvede skabt af en erhvervsmi­nister, som kom fra erhvervet og sendte en kæmpe gave ud til alle, som benytter sig af løntilskud for at få billig arbejdskra­ft. Taberne er lønmodtage­rne. Selvom de har været ude i mere end konjunktur ved sammenlign­ing.

Man vil sikre ledige i en håbløs situation – men kun nye ledige!

225 timer, tæller det ingen steder. Ond Cirkel

Bente Beck Jensen

8000 udbetalt om måneden for 225 timers arbejde for ikke at lave noget/ bidrage til samfundet? Jeg har arbejdet næsten samme antal hele arbejdsdag­e i det timeantal og fået 13.00 udbetalt om måneden. Man kan da ikke brokke sig, specielt ikke i disse tider og specielt ikke, hvis man ikke har betalt til puljen de seneste par år.

Dennis M

Nationens fæhoveder har virkelig tid til at svine Flemming til?

I sku’ skamme jer.

Lars O

Personer, der som jeg i forvejen var på kontanthjæ­lp, er nemlig fortsat underlagt 225- timers- reglen.

Man mener åbenbart, at

Jeg nægter at tro på, man ikke kan finde et job i løbet af et par år som ledig. Hvis ikke, må der være noget helt andet galt, som burde være så alvorligt, at der kan tildeles førtidspen­sion. Jeg mistænker dog, at ydelser fra det offentlige er så høje, at alt for mange kan nøjes med det.

Aage B.

Puha, det godt jeg ikke er i hans situation. Det er sgu ikke sjovt at være udenfor arbejdsmar­kedet og høre på alle de tåber herinde, der har ondt et vist sted. At skulle leve for 8.000 kr. om måneden, hvis han også skal betale husleje – det er stramt.

Claus Melgaard Pedersen ledige, der i forvejen er på kontanthjæ­lp, har let ved at finde jobs, mens nytilkomne ledige har svært ved det.’

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Man vil sikre ledige i en håbløs situation – men kun nye ledige.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Man vil sikre ledige i en håbløs situation – men kun nye ledige.
 ??  ?? Flemmings lønseddel.
Flemmings lønseddel.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark