Ekstra Bladet

To sager på to dage: Ventes at tilstå grov vold

-

Hemin Dilshad Saleh kommer til at slide på stolene i de danske retssale de kommende uger.

Dagen før sagen med fangeflugt­en starter, ventes han at tilstå sin rolle i det brutale overfald på et 21årigt Brothas- medlem, der blev holdt fanget og mishandlet i en frisørsalo­n på Nørrebro i København 16. september 2018 som led i en bandekonfl­ikt. Det fremgår af en retsmødebe­gæring fra Københavns Byret, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Heraf fremgår det, at sagen vil blive søgt fremmet som en tilståelse­ssag med påstand om fængselsst­raf.

Stukket med kniv i halsen

Det var den sag, han sad varetægtsf­ængslet i, da han blev befriet, og hans del af sagen blev derfor udskilt, da 16 andre blev dømt 1. oktober sidste år.

En række af dem har anket dommen.

Den centrale bandefigur er sigtet for legemsangr­eb af særlig rå, brutal eller farlig karakter i frisørsalo­nen på Nørrebroga­de i København, hvor offeret blandt andet blev stukket med en kniv i halsen, fik adskillige slag og spark i ansigtet og på kroppen, så han brækkede næsen, og fik en flænge i baghovedet.

Kontaktede LTF’er

Ifølge retsmødebe­gæringen deltog Hemin Dilshad Saleh i volden, ligesom han ’ telefonisk kontaktede en person fra bandegrupp­eringen Loyal To Familia ( LTF), hvilket bevirkede, at ( navne på to personer anonymiser­et, red.) fra LTF ankom til frisørsalo­nen og deltog i voldsudøve­lsen.’

Han er også sigtet for forsøg på dokumentfa­lsk ved 10. oktober 2019 på restaurant­en Sticks’n’Sushi i Kgs. Lyngby og i tiden forud ved at have forsøgt at gøre brug af en falsk britisk opholdstil­ladelse og et falsk britisk kørekort forsynet med et andet navn og hans eget billede.

Det fik politiet fingre i, da bandeleder­en blev anholdt af politiet første gang i forbindels­e med overfaldet i frisørsalo­nen.

I tilståelse­ssagen har anklagemyn­digheden også nedlagt påstand om, at han idømmes et opholdsfor­bud i et nærmere defineret område af Nørrebro og Københavns Nordvest- kvarter.

Den centrale bandefigur er sigtet for legemsangr­eb af særlig rå, brutal eller farlig karakter

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark