Ekstra Bladet

JEG TÆNKTE SLET IKKE

SPR❘TB❘L❘ST ÅRSAG T❘L KV❘ND□S DØD: En 24- årig mand brød sammen i retten, da han blev spurgt til detaljer i en ulykke, der kostede en 28- årig mor livet og kvæstede hendes mand og etårige søn

- ULRIK BACHMANN ulba@ eb.dk

En 24-årig mekaniker var fattet og næsten manisk rolig, da han fortalte om, hvor meget han havde drukket. Både på sin arbejdspla­ds på et værksted i Gislinge og siden på værtshuset Kontoret i Asnæs.

Men da han begyndte at fortælle om den efterfølge­nde frontaluly­kke, hvor en 28-årig uskyldig mor mistede livet, trillede tårerne ned ad kinderne på ham, og han havde svært ved at undgå at hulke sig gennem detaljerne.

– Så prøver jeg at trække til højre, men det kan jeg ikke nå, sagde den 24- årige og begyndte at hulke midt i sætningen.

På værtshus i tre timer

Inden da havde den nyklippede tiltalte i Retten i Holbæk fortalt, hvordan han efter sin egen hukommelse havde drukket fem- seks øl og en irsk kaffe. Først med en kollega og en ven på værkstedet frem til klokken 15.30 og siden over tre timer på værtshuset.

Det stemte imidlertid ikke helt overens med anklager Sophia Luxfords præsentati­on af en regning fra værtshuset dateret 14. februar, hvor ulykken skete.

På den stod den 24- åriges navn samt en drink, to øl, to shots og fire gange ti ’ æblekager’. Sidstnævnt­e var ifølge den tiltalte shots, men han huskede ikke, at han selv havde drukket nogen.

Politiet har gennemgået billeder fra et overvågnin­gskamera på værtshuset, og over de tre timer blev den tiltalte set drikke en drink, fem øl og 14 shots.

Trods de mange genstande valgte den 24- årig at køre fra værtshuset i sin BMW. Da han nåede ud af Asnæs klokken 18.50, trykkede han speederen i bund for at foretage en overhaling, forklarede han i retten. Sammenstød­et skete ifølge en bilinspekt­ør ved en fart af mellem 80 og 100 km/t.

– Jeg synes ikke, jeg havde en aggressiv kørsel inden overhaling­en. Jeg overhalede lige omkring, hvor jeg kom ud af byen. Jeg kunne ikke se nogen forlygter i hvert fald.

– Jeg når ikke forbi den bil, jeg er i gang med at overhale. Jeg når nok lige lidt foran ham, men ikke med hele bilen. Så kan jeg se, at der kommer et par forlygter, lød den 24- åriges forklaring.

Voldsomme kvæstelser

Bag forlygtern­es skær sad en 28- årig mor ved siden af sin mand og med parrets etårige søn bag sig. Moren kørte bilen og havde ikke en chance for at undgå sammenstød­et, der skete på en bakketop.

Hun blev dræbt på stedet, mens hendes ægtefælle og sønnen pådrog sig svære kvæstelser. Af anklageskr­iftet fremgår det, at ægtefællen brækkede venstre knæskal, beskadiged­e milten, fik hul på lungehinde­n samt pådrog sig trykkede ribben og hjerneryst­else.

Den lille søn fik brud på anden nakkehvirv­el og har nu fået påmonteret et korset.

De står begge over for et længere genoptræni­ngsforløb.

Den tiltalte slap fra ulykken med en beskadiget fod, og det er muligvis den skade, der gør, at han kom humpende ind i retten flankeret af to kvindelige betjente fra Kriminalfo­rsorgen.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Dødsulykke
Kvindens bil havnede ude på en mark, hvor der i dagene efter blev lagt massevis af buketter og hilsener.
FOTO: PER RASMUSSEN Dødsulykke Kvindens bil havnede ude på en mark, hvor der i dagene efter blev lagt massevis af buketter og hilsener.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Et fakkeltog blandt Asnæs- borgerne endte en uge efter ulykken ved ulykkesste­det.
FOTO: PER RASMUSSEN Et fakkeltog blandt Asnæs- borgerne endte en uge efter ulykken ved ulykkesste­det.
 ?? FOTO: PRESSE- FOTOS. DK/ RITZAU SCANPIX ?? Politi og redningsma­ndskab arbejdede på ulykkesste­det i flere timer.
FOTO: PRESSE- FOTOS. DK/ RITZAU SCANPIX Politi og redningsma­ndskab arbejdede på ulykkesste­det i flere timer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark