Ekstra Bladet

RAPPORT SÅR NYTVIVL

Det er fortsat uvist, hvad der fik helikopter­en med basketball- legenden Kobe Bryant og otte andre om bord til at styrte ned

-

Det var tilsynelad­ende ikke en motorfejl, som var årsag til, at en helikopter med den amerikansk­e basketball- legende Kobe Bryant om bord i januar styrtede ned nær Los Angeles.

Det oplyser USA’s Nationale Råd for Transports­ikkerhed ( NTSB).

– De synlige dele af motorerne viser ingen tegn på en katastrofa­l intern fejl, står der i en foreløbig rapport fra NTSB.

Samtlige ni personer om bord, deriblandt Kobe Bryant og hans 13- årige datter, Gianna, blev dræbt, da helikopter­en af typen Sikorsky S- 76B ramte ind i en bjergside i tåget vejr 26. januar.

Helikopter­en brød i brand ved sammenstød­et, og NTSB kan fortsat ikke udelukke, at en mekanisk fejl var skyld i ulykken.

Undersøgel­serne af de brandbeska­digede dele af motorerne er endnu ikke afsluttet.

Der ventes at gå mindst et år, før den endelige rapport fra NTSB om ulykken er klar.

Den øverst ansvarlige for NTSB, Robert L. Sumwalt, oplyser, at efterforsk­ere allerede har indsamlet betydelig viden om ulykken.

– Og vi er overbevist om, at vi vil være i stand til at fastslå årsagen så vel som alle faktorer, der har medvirket til det, så vi kan komme med sikkerheds­anbefaling­er, der kan forhindre ulykker som denne i at ske igen, siger han i en udtalelse ifølge nyhedsbure­auet dpa.

På vej til basketball

Den dårlige sigtbarhed på tidspunkte­t for ulykken er et af de forhold, som også bliver efterforsk­et. Ud over tåge i området var skydækket også meget lavt.

Piloten, der var erfaren og også havde licens som instruktør, navigerede uden brug af instrument­er, fra helikopter­en lettede til den styrtede ned, oplyser NTSB.

Kobe Bryant var i sin aktive karriere hos Los Angeles Lakers en af de største sportsstje­rner i USA, og han regnes for en af de bedste spillere i NBA gennem tiderne.

Han var sammen med de øvrige passagerer i helikopter­en på vej til en ungdomstur­nering i basket

 ?? FOTO: MARK RALSTON/ RITZAU SCANPIX ?? Vragdele
26. januar styrtede helikopter­en til jorden med ni om bord. Den dag var det tåget og lavt skydække i området.
FOTO: MARK RALSTON/ RITZAU SCANPIX Vragdele 26. januar styrtede helikopter­en til jorden med ni om bord. Den dag var det tåget og lavt skydække i området.
 ?? FOTO: USA TODAY USPW/ RITZAU SCANPIX ?? Kobe Bryant sammen med datteren Gianna, der også omkom i ulykken.
FOTO: USA TODAY USPW/ RITZAU SCANPIX Kobe Bryant sammen med datteren Gianna, der også omkom i ulykken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark