Ekstra Bladet

Mogens Jensen er en stor torsk

VREDE FISKERE HAR FÅET NOK: I går sejlede fiskere fra hele landet til Aalborg i protest mod fiskerimin­isterens forslag om videooverv­ågning på deres kuttere

- ELISE RASMUSSEN FOTO: RENÉ SCHÜTZE epr@eb.dk

De grønne garn på FN81 Betina Kruse er tomme. Denne morgen fisker Brian Kruse Valentin, 48, fra Læsø ikke efter jomfruhumm­er, som han plejer, men efter politikere.

– Jeg synes, det er en umenneskel­ig hetz på os fiskere. Der er i forvejen så mange regler og så meget kontrol, siger han til Ekstra Bladet, mens han koncentrer­et kigger på en af styrehuset­s 11 skærme.

Fiskerimin­ister Mogens Jensen ( S) vil opsætte kameraer på fiskekutte­re for at sikre, at fiskerne ikke får flere torsk i nettet, end de må fange.

Fiskerne ser forslaget som et overgreb, og gennem den seneste tid har bølgerne i debatten gået højt.

Derfor ankom Brian og 39 andre fiskekutte­re i samlet flotille til Aalborg, for at protestere til ministeren til Danmarks Fiskerifor­ening stormøde i byen.

– Jeg tror ikke, han overhovede­t ved, hvordan en fiskebåd ser ud. Jeg kan blive så ked af det. De burde jo have os med på råd, mener Brian.

Umuligt at undgå torsk

Torben Christense­n, 57, arbejder på Brians kutter. Han har ikke meget til overs for ministeren.

– Han er en stor torsk, siger han, hvortil Brian grinende udbryder:

– Så må han ikke komme ombord, så har vi brugt hele vores kvote.

105 kilo torsk må han fange i år, og det tal når han hurtigt op over.

– Jeg er bedrøvende ligeglad med at fange torsk. Det er ikke det, jeg lever af, men det er umuligt at undgå sidefangst. Ellers skulle jeg helt lade være med at tage ud og sejle, sukker jomfruhumm­erfiskeren.

En umenneskel­ig hetz på os fiskere

 ??  ?? Nok er nok
’ Nu er nok nok.’ For mange fiskere er ministeren­s forslag om fiskefjern­syn fra kutterne dråben, der har fået det hele til at løbe over. Derfor var over 300 kommet til Aalborg i går for at protestere.
Nok er nok ’ Nu er nok nok.’ For mange fiskere er ministeren­s forslag om fiskefjern­syn fra kutterne dråben, der har fået det hele til at løbe over. Derfor var over 300 kommet til Aalborg i går for at protestere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark