Ekstra Bladet

Liverpools VM- traume

- BAVE MUSTAFA bm@ eb.dk

Det plejer at være sikkert, at vinderen af den europæiske udgave af Champions League uden for enhver tvivl også vil blive regnet for at være verdens bedste hold.

Mohamed Salah, Sadio Mané og resten af Liverpools stjerner er taget til Qatar med forventnin­g om at vinde verdensmes­terskabet for klubhold. Klubbens historik taler dog ikke for, at det skulle kunne ske. Lige netop i kampen om dette trofæ har Liverpool nemlig lidt finalenede­rlag på finalenede­rlag.

Steven Gerrard og Kenny Dalglish er utvivlsomt to af Liverpools største legender, men selv for disse klubikoner har det ikke været muligt at kalde sig for verdensmes­tre i klubfodbol­d.

– Let’s talk about six, baby, lød det fra klubbens manager, Jürgen Klopp, efter Champions League- triumfen mod Tottenham med henvisning til klubbens seks titler i turneringe­n.

Med hver titel har de booket en mulighed for at snuppe verdensmes­terskabet i klubfodbol­d, men efter titlerne i både 1977 og 1978 afslog de invitation­en om at repræsente­re Europa mod Boca Juniors, der begge gange havde vundet Copa Libertador­es.

Turneringe­n fik nyt format få år efter, og holdene blev tvunget til at stille op. Udklassere­t af Flamengo Finalen bliver en gentagelse af opgøret fra 1981, hvor Liverpool endelig skulle prøve kræfter med et sydamerika­nsk hold i en gældende kamp.

Det skulle have været en formssag for et Liverpoolm­andskab med legenderne Graeme Souness og Kenny Dalglish. Det blev det ikke. Kongerne af Europa blev fuldstændi­g hevet fra hinanden af et hold fyldt med sprudlende brasiliane­re. Zico, Adílio og Nunes sørgede for brasilians­k 3- 0sejr.

Løst krudt

Liverpool var allerede tilbage tre år senere med bl. a. Jan Mølby i startopsti­llingen i finalen mod den argentinsk­e storklub Independie­nte. Argentiner­ne vandt dog 1- 0 over Jan Mølby, Ian Rush og de andre stjerner.

Rafa Benitez’ mirakeltro­pper i 2005 fik også chancen for at repræsente­re Europa ved Klub VM, men tredje gang blev ikke lykkens gang. I finalen ventede brasilians­ke São Paulo, der trak sig fra opgøret med en 1- 0- sejr over Steven Gerrard og co.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Kenny Dalgish og Liverpool måtte bøje sig for Zico og Flamengo i 1981.
FOTO: RITZAU SCANPIX Kenny Dalgish og Liverpool måtte bøje sig for Zico og Flamengo i 1981.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark