Ekstra Bladet

HAN VAR PISSE NERVØS

FORKLARER FISCHER- KRITIK: Forfattere­n til Bendtner- bogen ’ Begge Sider’, Rune Skyum- Nielsen, forklarer, hvad Nicklas Bendtner mente med, at Viktor Fischer skulle have knevret sig til VM

- GISLE THORSEN gisle@ eb.dk

Nicklas Bendtner var i begyndelse­n af november bogaktuel med ’ Begge Sider’, hvor han åbenhjerti­gt fortæller om sit liv både på og uden for fodboldban­en.

Bogen trak mange overskrift­er, og FCK- holdkammer­aten Viktor Fischer fik også et par ord med på vejen for ’ at have knevret sig til VM'.

Nu forklarer bogens forfatter, Rune Skyum- Nielsen, hvad han og Bendtner egentlig mente med bemærkning­en, som forfattere­n tager på sin kappe.

– Jeg har måske undervurde­ret, hvor mange der ville misforstå det og måske med rette misforstå det. Bogen er fortalt, så man er der, mens tingene udspiller sig.

– Det er ikke en efterratio­nalisering­s- bog, hvor man sidder og kigger tilbage, siger Rune Skyum- Nielsen i podcasten Genpres.

Her fortæller forfattere­n og journalist­en om arbejdet med bogen og Bendtner. Omkring Fischer- episoden forklarer Rune SkyumNiels­en, at han nok har arbejdet lidt for meget med de dramatiske virkemidle­r i den tro, at folk ville fange den.

Han blev irriteret

– I det her øjeblik, hvor bemærkning­en til Fischer kommer, sidder Nicklas i et fly på vej hjem fra Stockholm sammen med landsholds­truppen. Få timer senere skal de have at vide, hvem der skal med til VM.

– Han kan sidde og se på holdkammer­ater, der er ret nervøse. Og så sidder der en og smiler over hele krydderen og virker ret sikker på at skulle med. I den situation bliver han så irriteret, fordi han selv er pisse nervøs for ikke at komme med, siger Rune SkyumNiels­en.

Ingen problemer

Ifølge forfattere­n har beskrivels­en ikke givet anledning til problemer mellem Bendtner og Fischer, der de seneste måneder har delt omklædning­srum.

Efter sine to mål i derbyet mod Brøndby gav Fischer da også lidt igen med en bemærkning om, at man ikke kunne tale sig på landsholde­t, og den grinede de sammen af ifølge Rune Skyum- Nielsen.

Nicklas Bendtner udgav ’ Begge Sider’, da han havde været i FCK i et par måneder.

Timingen blev der dengang talt meget om, og da historiern­e begyndte at vælte ud i både danske og internatio­nale medier, valgte Bendtner, at han lige så godt kunne give hold

Jeg har måske undervurde­ret, hvor mange der ville misforstå det og måske med rette misforstå det

kammerater­ne bogen, så de ikke bare fik brudstykke­r.

– Nicklas er blevet meget bedre tage tyren ved hornene. Så da det her kom i første udgivelses­uge, fik han en fra forlaget til køre ud med en kasse med bøger, som blev uddelt i omklædning­srummet.

– De tog den alle sammen med hjem og sms’erne kom allerede et par timer. De syntes, at det var skide interessan­t, fortæller Rune Skym- Nielsen i podcasten Genpres.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Forholdet intakt
Ifølge Rune Skyum- Nielsen har Bendtner-bogen ikke givet anledning til problemer mellem Nicklas Bendtner og Viktor Fischer. Her ses de to fejre en pokalscori­ng mod Hillerød.
FOTO: LARS POULSEN Forholdet intakt Ifølge Rune Skyum- Nielsen har Bendtner-bogen ikke givet anledning til problemer mellem Nicklas Bendtner og Viktor Fischer. Her ses de to fejre en pokalscori­ng mod Hillerød.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Nicklas Bendtner signerede mange eksemplare­r af sin bog, da den kom frem.
FOTO: LINDA JOHANSEN Nicklas Bendtner signerede mange eksemplare­r af sin bog, da den kom frem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark