Ekstra Bladet

Astana- boss tror stadig på Fuglsang i Touren

-

I tre år har Jakob Fuglsang været Tour- kaptajn på Astana uden at indfri de store forventnin­ger, det kasakhiske hold har haft til ham. Alligevel er teammanage­r Dmitrij Fofonov parat til at give Fuglsang endnu en chance næste år.

– Hvorfor ikke? Meget afhænger naturligvi­s af ruten, men jeg kan ikke se nogen grund til, at han ikke igen skulle være vores kaptajn i Tour de France, siger Dmitrij Fofonov til Ekstra Bladet.

– Grunden kunne være, at I også har Miguel Angel Lopez som højt kvalificer­et Grand Tour- rytter … ?

– Ja, men de kunne jo begge køre Tour de France og udvide vores muligheder. Vi ville have to kort at spille ud, og det ville give os gode muligheder rent taktisk. Det har virket for Team Ineos, så hvorfor skulle det ikke også virke for os?

– Måske er det endog bedre med lidt konkurrenc­e internt på et hold? Vi har erfaring med det fra dengang Alberto Contador og Lance Armstrong kørte på holdet, siger Dmitrij Fofonov med reference til 2009- sæsonen, da Contador vandt Touren foran Andy Schleck og Lance Armstrong.

Syvende sæson

Jakob Fuglsang er i gang med sin syvende sæson på Astana, og han har opbygget en uhyre stærk position på holdet, hvor han er vellidt og nyder stor tillid. Fofonov anerkender den danske rytters rolle som kulturbære­r på det store mandskab.

– Vi tror på Jakob, og vi vil fortsætte, hvad vi har sat i gang med ham. Han har i flere år været vores kaptajn, og vi har tiltro til ham. Han er en god leder.

– Han giver holdet et godt image. Han er et godt ansigt udadtil, og han er en stor cykelrytte­r. Han har været meget uheldig i Tour de France, hvor styrt har kostet ham dyrt, men han har bevist sit værd i andre store løb. Han er en stor klassikerr­ytter, og han er først og fremmest en stor leder, som har enorm betydning for vores hold. For et World Tour- team er det utroligt vigtigt at have en leder, som har rytternes tillid. Det har Jakob. Han er vigtig for os. Han er med til at styrke holdet indefra, siger Dmitrij Fofonov.

– Vi kender ham virkelig godt, og han kender os. Det er en god beslutning for begge parter, at Jakob fortsætter på Astana.

ask

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? – Vi tror på Jakob, og vi vil fortsætte, hvad vi har sat i gang med ham, fortæller teammanage­r Dmitrij Fofonov.
FOTO: CLAUS BONNERUP – Vi tror på Jakob, og vi vil fortsætte, hvad vi har sat i gang med ham, fortæller teammanage­r Dmitrij Fofonov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark