Ekstra Bladet

DELTE MENINGER BLANDT AMERIKANER­E

- LAURA HØIRIS FOTO: ALEKSANDER KLUG lh@ eb.dk

Ekstra Bladet har været på gaden for at tale med nogle amerikaner­e, som har blandede udmeldinge­r om deres præsident og hans aflysning af besøget i Danmark. Robert Jacob Lerma, 37, Austin, Texas, driver et psykiatris­k hospital

– Det er heldigt, at Grønland ikke kan blive solgt til den tosse. Han har ikke været succesfuld med at drive sine egne virksomhed­er, så det ville nok heller ikke gå så godt i Grønland for ham.

– Det er bare endnu et reklamestu­nt. Han har ingen reel interesse i at købe Grønland. Mange af de ting, han siger, er bare trukket op ad hatten i øjeblikket.

– Han repræsente­rer ikke det, vi amerikaner­e står for. Han repræsente­rer et mindretal. John Baum, 39, Reno, Nevada, fysioterap­eut

– Jeg synes, det er farligt, at han bevæger sig ud i andre landes anliggende­r. Han skal ikke bestemme over eller købe andre lande.

– At han vil købe et andet land i 2019, er det dummeste, jeg nogensinde har hørt.

– Han er ikke længere en forretning­smand, han er politiker. Og vi som land burde være meget diplomatis­ke med Danmark. Det var vores tidligere præsident, Barack Obama, og ham kunne I rigtig godt lide.

– Ham her ( Donald Trump, red.) skaber fjender i hele verden.

– Det er godt, at han ikke kom. I har ikke brug for ham. Og det har vi heller ikke i USA.

Jannet Moreno, 31, Miami, Florida, chef i et urfirma

– Han skal ikke blande sig i forretning. Han er politiker og ikke længere forretning­smand. Han burde være mere forsigtig.

– Han har ikke noget filter. Han kan være meget uhøflig.

– Men uanset hvilke sindssyge ting han gør, så skal vi også huske på, at han gør nogle ting, som de tidligere præsidente­r ikke har haft nosser til at gøre. Han åbner op for dialog med Nordkorea, og han gør noget ved de mange flygtninge.

– Jeg kan ikke lide ham som person, men han har nosser.

 ?? FOTO: LINDA KASTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Smukt er det, og det er stadig grønlandsk.
FOTO: LINDA KASTRUP/RITZAU SCANPIX Smukt er det, og det er stadig grønlandsk.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark