Ekstra Bladet

KEVINS NÆSTE MÅL

Kevin Magnussen har arbejdet intensivt med sine tidtagning­er – nu gælder det om at holde niveauet året ud, siger løbsingeni­ør

- JONAS HÜTTEL hut@ eb.dk

Svageste punkt i Kevin Magnussens tid som Haas- kører har været tidtagning­erne, som til gengæld er teamkammer­aten Romain Grosjeans spidskompe­tence.

Danskeren skulle stadig arbejde med sit ‘ dræberinst­inkt’ for at bruge den tidligere løbsingeni­ør Giuliano Salvis farvelord.

I en sæson præget af teamets dækproblem­er bevæger den 26- årige dansker sig i den rigtige retning på den ene omgang om lørdagen.

Sjetteplad­serne i Bahrain og Monaco samt femteplads­en i Østrig er forbillede­rne.

– Hans evne til at fokusere og fortsætte med at forbedre tiderne er dramatisk bedre, selv om han allerede tog et stort skridt sidste år, siger danskerens nye løbsingeni­ør Gary Gannon i et længere interview med Ekstra Bladet.

– Monaco var det perfekte eksempel. Han lavede ingen fejl og fandt forbedring­er på hver eneste omgang.

– Men han er også meget åben over for feedback, hvis vi siger, at han kører den forkerte linje. Han bliver ikke fornærmet eller går i forsvar, hvis vi finder en detalje, der kan hjælpe ham. Kvalifikat­ioner er, hvad han har fokuseret på, og vi er der nu.

Falmede mod slutningen

Før teamet for vild i opdatering­er og eksperimen­ter med nye og gamle udgaver af raceren, lå danskeren med et snit på en ottendepla­ds i kvalifikat­ionen, hvilket svarer til 2014- sæsonen for McLaren i en podie- kapabel bil, pointerer Gannon.

Ved sommerpaus­en fører danskeren den interne kvalduel 7- 5. Han har været i Q3 syv gange ud af 12 mulige mod Grosjeans seks. Begge har en gennemsnit­lig kvalifikat­ionsplacer­ing som tier.

– Nu bliver opgaven: Kan vi fastholde det gennem hele året? For hvis du kigger på i fjor, var han meget stærk først på året, men så falmede det lidt mod slutningen, siger løbsingeni­øreren.

– Det er udfordring­en nu, for det kræver stort mentalt fokus at klare sig godt på hver eneste omgang. For du skal gøre alt rigtigt. Ellers er du ikke hurtigere. Han skal fastholde det fokus hele sæsonen.

– Det bliver vores udfordring sammen at holde den kørende hele året og afslutte det lige så godt, som han startede det. Indtil videre møder han op med den rette indstillin­g. Jeg har endnu ikke set ham distrahere­t af andet, siger nøglekolle­gaen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark