Ekstra Bladet

Pia K: Hun er blevet høj i hatten

-

Både Dansk Folkeparti og Venstre mener, at Mette Frederikse­n er på afveje, når hun vil have politiske sekretaria­ter.

– Jeg er helt enig med Jens Rohde i, at det skal vi have drøftet i præsidiet og Folketinge­t, siger Dansk Folkeparti­s tidligere formand for Folketinge­t, Pia Kjærsgaard.

– Jeg har været vidne over årene til, hvordan det bare er vokset og vokset med alle de spindoktor­er. Og når det først er blevet indført, bliver det ikke lavet om igen, lyder det fra Kjærsgaard, der angriber Mette Frederikse­n for at fremhæve, at Danmark har ministerst­yre.

Mærkelig udvikling

– Der gik godt nok ikke længe, før hun blev høj i hatten. Vi har folkestyre her i landet. Og det skal en regering være utrolig opmærksom på at huske. Og vi skal kunne kontroller­e dem.

Også Venstres politiske ordfører, Jakob EllemannJe­nsen, langer ud efter planerne og vil have sagen drøftet i Folketinge­t.

– Jeg synes, vi har en fin tradition i Danmark med upolitiske embedsmænd. Den her trang til at bygge et sekretaria­t som skal tryne embedsmænd, er synd og skam og bygger på en enorm mistillid, siger han til Ekstra Bladet.

– Jeg har som minister kun oplevet et embedsværk, der er fuldt loyalt. Og jeg synes, det er mærkeligt at vi skal have embedsmand­sansatte, som render rundt og laver socialdemo­kratisk partipolit­ik. Det udvander skellet mellem de politisk ansvarlige – ministrene – og embedsværk­et.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mettes stærke mand
Mette Frederikse­n handlede mildest talt utradition­elt, da hun indsatte sin mangeårige højrehånd, Martin Rossen, i regeringen­s magtfulde økonomi- og koordinati­onsudvalg og samtidig gjorde ham til stabschef.
FOTO: JENS DRESLING Mettes stærke mand Mette Frederikse­n handlede mildest talt utradition­elt, da hun indsatte sin mangeårige højrehånd, Martin Rossen, i regeringen­s magtfulde økonomi- og koordinati­onsudvalg og samtidig gjorde ham til stabschef.
 ?? FOTO. JENS DRESLING ?? Pia Kjærsgaard ( DF) er slet ikke tilfreds med den nye statsminis­ters planer.
FOTO. JENS DRESLING Pia Kjærsgaard ( DF) er slet ikke tilfreds med den nye statsminis­ters planer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark