Ekstra Bladet

NU SKAL DER SKE NOGET:

Regeringen lover at hjælpe danskere, der er kommet i klemme på grund af Mettes Frederikse­ns reformer

- JANUS ØSTERGAARD HELLE FUUSAGER

Tusinder af danskere lider under de spare- reformer af blandt andet førtidspen­sion og sygedagpen­ge, som Mette Frederikse­n( S) gennemført­e, da hunvar beskæftige­lsesminist­er.

Derfor skal der gøres noget ved problemern­e hurtigst muligt.

Sådan lyder opråbet fra to af de danskere, der er blevet ramt af Mette Frederikse­ns sparekniv.

På disse sider kommer Michelle Maack, der ikke kan få førtidspen­sion trods kronisk og livstruend­e diarré, og Brian Bergmann, der har en hjernebyld og er blevet ramt af sygedagpen­ge reformen, m edderes råb om hjælp til den nye regering.

De to reform- ramte danskere peger på, hvor det er al lervigtigs­t, at denny e beskæftige­lsesminist­er, Peter Hummelgaar­d ( S), tager fat.

Håb forude

Der er håb forude for Michelle, Brian og de mange andre syge danskere, der lider under Mette Frederikse­ns reformer.

I det såkaldte forståelse­spapir, som Socialdemo­kratiet har forhandlet på plads med de radikale, SF og Enhedslist­en, står der sort på hvidt, at regeringen skal tage initiativ til ’ en kritisk gennemgang’ af de pågældende reformer.

’ Målet skal være at rette op på de dele af reformerne, som desværre har medført, at mennesker er kommet i klemme i systemet,’ lyder det papiret.

Mennesker dør i systemet

Hos regeringen­s støttepart­i Enhedslist­en mener beskæftige­lsesordfør­er Victoria Velásquez, at det haster med at kommer i gang med arbejdet.

– Det er enormt presserend­e. Vi ser, at mennesker dør i systemet lige nu. Der er blevet evalueret i rigtig lang tid, så derfor er det vigtigt for os, at der kommer til at ske noget.

– Alle de eksempler, der kommer på bordet, viser, at der, brug for, at vi handler nu, fastslår hun.

Kirsten Normann Andersen, som er fungerende politisk ordfører for SF, mener også, det er på tide, at der bliver kigget kritisk på reglerne.

– Jeg anerkender i den grad, at der er nogle mennesker, som er kommet alvorligt i klemme af forskellig­e årsager.

– Det er en rigtig god idé at se på, hvad der bunder i kommunerne­s stramme økonomi og forsøg på at finde den billigste løsning, og hvad der bunder i en lovgivning, der trænger til at blive revideret, siger Kirsten Normann Andersen. jao@ eb.dk; hf@ eb.dk

Der er nogle mennesker, som er kommet alvorligt i klemme af forskellig­e årsager

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN ?? Mette Frederikse­ns reformer af førtidspen­sion og sygedagpen­ge har ramt mange danskere hårdt.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN Mette Frederikse­ns reformer af førtidspen­sion og sygedagpen­ge har ramt mange danskere hårdt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark