Ekstra Bladet

DET HANDLER OM....SEX

MEGAHIT: Johnny Deluxe-medlemmern­e lofter nu sloret for lidt af historien bag 'Elskovspon­y', der strog helt til tops i starten af srtusindet

- EMMA B. VINKEL ebv@ eb.dk

’ Årets Nye Danske Navn’, ’ P3 Gennembrud­det’ og et debutalbum, der solgte mere end 45.000 eksemplare­r.

Johnny Deluxe slog igennem i 2003 med EP’en ’ Elskovspon­y’ og strøg til tops på de danske hitlister med albummet ’ Johnny Deluxe’ i 2004.

Men hvad der ligger bag megahittet fra start 00’ erne, hvor forsangere­n synger flere lumre strofer såsom: ’ Johnny, du er min elskovspon­y/ Jeg rider på dig min honey’, er bandet 16 år senere stadig hemmelighe­dsfulde omkring.

Nogenlunde sandt

– På det tidspunkt boede vi London. Så det udspringer af bytur i London.

– Noget af det er rigtigt, og noget af det er opdigtet. Men basically er det en sand historie fra Londons musikscene, lyder det fra frontsange­r og guitarist

Noget af det er rigtigt, og noget af det er opdigtet. Men basically er det en sand historie

Noam Halby, da Ekstra Bladet møder ham, guitarist Søren Itenov og trommeslag­er Morten Lynggaard. – Og hvad er så rigtig nok? – Det synes jeg, at du selv skal sidde og tænke lidt over, lyder det videre hemmelighe­dsfuldt fra 47- årige Noam Halby.

– Du vil ikke bare løfte lidt af sløret?

– Nej, det kan jeg ikke.

Jeg kan kun sige, at vi boede i en meget lille lejlighed med utroligt tynde vægge

En god tid

Søren Itenov giver dog en ekstra detalje, der efterlader lidt til fantasien om hittet, hvor der også synges: ’ Så du kildede min tå/ Vi gjorde alt det, som man ikke må’.

– Jeg kan kun sige, at vi boede i en meget lille lejlighed med utroligt tynde vægge – og så siger vi ikke mere om det, lyder det fra guitariste­n.

– Det var en god tid, konkludere­r Noam Halby.

Sammen igen

I 2011 meddelte Johnny Deluxe, at bandet gik i opløsning, men de har siden da fundet sammen igen.

I alt har de lavet tre studiealbu­ms og står bag hittene ’ Vi Vil Ha’ Mer’, ’ Drenge Som mig’, ’ Så Er Det Sommer’ og ’ Drømmer Jeg’.

 ?? FOTO: ANDREAS SZLAVIK/ RITZAU SCANPIX ?? Ikke til at stoppe
Johnny Deluxe sadlede ponyen i starten af 00’erne og red hele vejen til finalen i Melodi Grand Prix 2009 med sangen ’Sindssyg’, der såmænd også handler om noget med en dame.
FOTO: ANDREAS SZLAVIK/ RITZAU SCANPIX Ikke til at stoppe Johnny Deluxe sadlede ponyen i starten af 00’erne og red hele vejen til finalen i Melodi Grand Prix 2009 med sangen ’Sindssyg’, der såmænd også handler om noget med en dame.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark