Ekstra Bladet

Selvfølgel­ig kan Riskær stille op

-

Klaus Riskær er parat til at stille op til kommende folketings­valg til stor forargelse for flere, herunder tidligere minister Søren Pind. Pind anfører, at en tidligere straffet for alvorlig økonomisk kriminalit­et ikke er værdig til at sidde i Folketinge­t.

Hertil er der kun ET at sige: Riskær har taget sin straf. Han kan derfor selvfølgel­ig stille op til valg. Han skal opnå at vinde et kredsmanda­t i København med minimum 20.000 stemmer eller få mindst to procent af alle stemmer, før han kan tage plads i tinget. Er det for let at blive opstillet? Det kan diskuteres.

En løsning, som andre lande har valgt, er, at et parti skal opnå mindst fem procent af stemmerne mod to procent i Danmark. Ved seneste folketings­valg i 2015 blev der i alt afgivet 3.518.987 stemmer i Danmark eksklusive Færøerne og Grønland. En stemmeproc­ent på pæne 85,9 procent.

Var en fem procent- regel indført ved sidste valg, var partierne Radikale Venstre, SF, Alternativ­et og Det Konservati­ve Folkeparti dømt ude! Riskær ville aldrig få en chance. En ny regel vil give et mere handlekraf­tigt Folketing med færre partier. På den anden side vil det givet skade demokratie­t og muligheden for, at flere politiske meninger kommer i spil.

Torben Skov Rolfsgade 154

Esbjerg

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Klaus Riskær vil forsøge at komme i Folketinge­t ved det kommende valg.
FOTO: JONAS OLUFSON Klaus Riskær vil forsøge at komme i Folketinge­t ved det kommende valg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark