Ekstra Bladet

SØRGER OVER SALA

EMILIANO SALA nåede aldrig frem til sin nye klub. I både Cardiff og Nantes beder de for gode nyheder, men myndighede­rne regner ikke med at finde overlevend­e efter flystyrtet i Den Engelske Kanal

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Emiliano Sala skulle i går have traenet med i Cardiff for første gang.

Men den 28-årige argentiner nåede aldrig ud på traeningsb­anen med Kenneth Zohore og de andre nye holdkammer­ater i Premier League.

Alt peger på, at rekordindk­øbet fra Nantes på tragisk har mistet livet i et flystyrt på vej over Den Engelske Kanal.

Lørdag skrev Sala under med Cardiff, der betalte godt 127 mio. kr. for angriberen. Han ville sige ordentligt farvel til holdkammer­aterne i den franske klub og tog derfor tilbage til Frankrig.

’Det sidste farvel’, som han mandag kl. 13:09 skrev på Twitter ledsaget af tre hjerter og et billede af ham selv sammen med sine tidligere holdkammer­ater.

Forsvandt for radaren

Mandag aften satte Sala sig op i et Piper PA-46 Malibu med kurs mod Cardiff. Ud over Sala og piloten var der muligvis en anden person med i flyet.

Det er dog ikke bekraeftet fra officiel side.

På vej over Den Engelske Kanal, taet ved den øen Alderney, forsvandt det lille propelfly fra radaren, og en redningsak­tion blev sat i gang.

To redningsbå­de og to redningshe­likoptere søgte efter flyet, men hård vind, regn og reduceret sigtbarhed vanskeligg­jorde arbejdet, og eftersøgni­ngen endte uden resultat.

Eftersøgni­ngen blev genoptaget i går, men stadig uden resultat.

Planen er at genoptage eftersøgni­ngen her til morgen.

Chokbølger

Myndighede­rne forventer ikke at finde overlevend­e efter ulykken, og den uhyggelige forsvinden har sendt chokbølger igennem både Cardiff og Nantes.

– Vi var meget chokerede, da vi hørte nyheden om, at et fly var forsvundet.

– Vi forventede, at Emiliano skulle ankomme i aftes (mandag, red.), og i dag (i går, red.) skulle have vaeret hans første dag med holdet.

– Vores ejer, Tan Sri Vincent Tan, og formand, Mehmet Dalman, er begge meget bedrøvede over situatione­n, siger Cardiff-direktør Ken Choo i en meddelelse på klubbens hjemmeside.

Cardiff valgte at aflyse gårsdagens traening og skriver i meddelelse­n, at deres tanker er hos Emiliano og piloten:

’Vi bliver ved med at bede for gode nyheder’.

#PrayForSal­a lyder hashtaget på sociale medier, og bedt bliver der. I Cardiff havde de glaedet sig til at se argentiner­en, hvis mål skulle have sikret dem en saeson mere i det fine selskab.

– Han er sådan en fantastisk person, og han var så glad for at komme til Cardiff.

– Du kan se på hans ansigt, at han er så, så glad for at vaere her og så klar til at begynde, siger Cardiff-direktør Ken Choo til Sky News.

Sit livs kontrakt

Han taler om billedet af Sala i forbindels­e med kontraktun­derskrivel­sen i weekenden.

Sala havde scoret sit livs kontrakt efter nogle gode år i Nantes, men det vil vaere et mirakel, hvis han har overlevet styrtet i Den Engelske Kanal.

– Foran Cardiff City Stadium blev der allerede i løbet af dagen i går lagt påskelilje­r og halstørkla­eder foran statuen af klublegend­en Fred Keenor.

Cardiff-tilhaenger­ne nåede aldrig at se Emiliano Sala spille for deres klub, men tager afsked med den 28årige argentiner på smukkeste vis.

 ?? FOTO: STEPHANE MAHE/REUTERS/RITZAU S ?? I aftes blev der lagt gule tulipaner ud på Place Royal i Nantes for at aere Emiliano Sala.
FOTO: STEPHANE MAHE/REUTERS/RITZAU S I aftes blev der lagt gule tulipaner ud på Place Royal i Nantes for at aere Emiliano Sala.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark