Ekstra Bladet

RASMUS VAR JAGET VILDT PÅ MOTORVEJEN Kraever erstatning

DRAMA PÅ MOTORVEJEN: 22-årige Rasmus Magnussen måtte flygte i fuld fart, da en rasende mand jagede ham. Nu er manden idømt faengsel

- DAVID ATTARDO daat@eb.dk

Oplevelsen sidder stadig i Rasmus Magnussen. I januar 2016 var han på vej til sin farfars sølvbryllu­p, men det endte i alt andet end aeresport og hornmusik for den 22-årige studerende københavne­r.

Et møde med en 31-årig haerdebred og tatoveret mand i en Ford udviklede sig hurtigt fra en hyggetur til en dramatisk biljagt. Midt på motorvejen. Tirsdag blev den 31-årige mand idømt tre måneders ubetinget faengsel for at have jagtet Rasmus Magnussen og efterfølge­nde at have slået og sparket flere gange på hans bil, så sidespejle­t blev ødelagt.

I alt var han tiltalt for seks forskellig­e forhold, hvor han blev kendt skyldig i fire ud af seks, oplyser anklager Camilla Fahrenkrug til Ekstra Bladet

Overhaling indenom

I retten forklarede Rasmus Magnussen, at han inden sin farfars sølvbryllu­p kørte i den inderste vejbane for at overhale. Foran lå en Ford, der ikke kørte helt så staerkt, og derfor valgte han at overhale indenom. En overhaling, der startede det hele.

– Han kørte meget langsomt i yderste bane, så jeg trak ind i midterste spor, hvor jeg overhalede. Det var selvfølgel­ig en fejl fra min side, forklarede Rasmus Magnussen.

Og så startede jagten, der efter hasarderet kørsel endte i nødsporet, hvor den 31-årige mand efter sigende gik amok på Rasmus Magnussens bil.

– Jeg forsøgte at komme vaek ved at køre fra ham, men det kunne jeg ikke. Jeg kørte derfor ud i nødsporet for at se, om jeg kunne få ham til at køre vaek, men han stoppede også og kom ud af bilen. Efterfølge­nde gik jeg totalt i panik, og jeg kunne ikke starte min bil igen, fordi jeg var så nervøs.

Udenfor stod han og råbte og skreg, mens han sparkede på min bil og mit sidespejl, forklarede Rasmus Magnussen.

Blev gal

Rasmus Magnussen slap dog med skraekken, og den dømte kørte til sidst vaek.

I retten forklarede den dømte, at han mente, at det var Rasmus, der startede det hele. Han mener, at Rasmus Magnussen ramte ham og gav ham fingeren, da han overhalede indenom.

– Jeg blev jo gal og forsøgte at blinke ham ind til siden, men han stak af. Han glemte bare, at min bil var hurtigere end hans. Manden lå og chikanered­e mig på motorvejen, så jeg ville jo gerne tale med ham.

Da vi så kom ind til siden, så bankede jeg stille og roligt på hans rude og spurgte, hvad fanden han har gang i? Men jeg sparkede eller slog ikke til hans bil, forklarede den dømte.

Samtidig forklarede han, at han følte, at Rasmus Magnussen forsøgte at chikanere ham og hans davaerende kaereste, der frygtede for sit liv.

Den købte dommeren ikke, og nu skal den 31-årige tre måneder i faengsel. Ekstra Bladet talte for tre år siden med Rasmus Magnussen, der dengang forklarede, at han var gået helt i panik i forbindels­e med episoden. I lang tid var han ramt af en depression.

– Jeg kunne ikke laengere fortsaette med mit studie. Jeg har altid gerne villet vaere astrofysik­er, men det blev der sat en stopper for. I dag tør jeg godt køre bil, men jeg sørger for at holde alle regler og køre helt perfekt, siger Rasmus Magnussen.

Foruden håbet om at den 31-årige mand blev straffet, har Rasmus Magnussen også valgt at rejse en erstatning­ssag for tabt arbejdsfor­tjeneste på 43.000 kroner.

Jeg forsøgte at komme vaek ved at køre fra ham, men det kunne jeg ikke

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Hård medfartRas­mus Magnussens bil så ikke godt ud efter mødet med den rasende mand.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Hård medfartRas­mus Magnussens bil så ikke godt ud efter mødet med den rasende mand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark