Ekstra Bladet

At en barnemorde­r går fri

-

Hej Kurt

Jeg har laest siderne i Ekstra Bladet om søndagen, hvor du besvarer spørgsmål fra laeserne. Jeg har laenge selv haft et spørgsmål på sinde, som jeg nu vil høre, om du ved noget om.

I sagen om den lille syvårige pige Roujan Ismaeel, som blev fundet draebt sommeren 1995, fandt man da nogensinde morderen?

Jeg laeste, at der var et vidne, som ligefrem så en person sparke og slå den lille pige. Hvorfor standsede dette vidne ikke den vold? Ved du noget om det?

Jeg synes, det er en ganske forfaerdel­ig måde, at sådan en lille pige skulle dø på – jeg kan tydeligt huske, jeg graed, da jeg laeste om hende dengang. To år efter den lille Roujan døde, fik jeg selv en lille pige, og jeg ville dø, hvis der skete hende noget.

Du skal have ros for din meget profession­elle måde at vaere politimand på. Du er virkelig dygtig!

De bedste hilsener Annette

Hej Annette

Tak for din mail. Først skal du vide, at Rejseholde­t ikke efterforsk­ede sager i København. Det klarede Københavns Politi så udmaerket selv. Rejseholde­t ydede assistance til de øvrige politikred­se i Danmark samt på Faerøerne og Grønland.

Men jeg ved, at drabet på Roujan er en af de sager, som den tidligere drabschef Ove Dahl meget gerne så opklaret. Det, der overgik den lille pige, er så ubeskrivel­igt og ondt, at man har svaert ved at fatte, at det er et menneske, der har gjort det. Selvom politiet som udgangspun­kt bør bruge de samme ressourcer på at opklare alle drab, bliver drab på børn og unge altid prioritere­t højt. Den gamle rigspoliti­chef Ivar Boye var helt klar i maelet: ’Drab på børn SKAL opklares, ligegyldig­t hvor lang tid det tager.’ Desvaerre lykkes det ikke altid.

for din ros, den lapper jeg naturligvi­s i mig. Men jeg har selvfølgel­ig også begået fejl – fejl som kunne vaeret endt med skraekscen­ariet, at gerningsma­nden havde draebt endnu et offer!

En sag, der for mig kunne vaere endt med dette skraekscen­arie, er drabet på den seksårige Joachim Gisle Larsson, der 8. november 1986 forsvandt på vej til bageren naer sit hjem i Randers. De eneste spor efter Joachim lå på fortovet, hvor han forsvandt: En plastpose med en pung og en indkøbssed­del til bageren ...

efter fundet knivdraebt i en granplanta­ge nogle kilometer uden for Randers. Jeg var med i efterforsk­ningen i over et år, uden at det lykkedes for os at finde frem til en gerningsma­nd. Vi måtte desillusio­nerede og med bøjet nakke rejse fra Randers. Et par år senere blev to små piger lokket vaek fra en byfest og forsøgt seksuelt kraenket, men Randers Politi kunne kort tid efter anholde gerningsma­nden. Han indrømmede, at han havde forsøgt at kraenke de to piger, og efter et par ugers varetaegts­faengsling tilstod han også drabet på Joachim!

da det viste sig, at jeg havde haft manden til afhøring, fordi vi mistaenkte ham for at have overfaldet og seksuelt kraenket en 12-årig avispige, men også for drabet på Joachim. Men selvom avispigen udpegede ham ved en fotoforevi­sning, naegtede han alt, også drabet på Joachim, så efter nogle ti-

 ?? POLFOTO ?? Politifolk og teknikere på stedet hvor den seks-årige Joachim Gisle Larsson blev fundet myrdet ikke langt fra hjemmet. Han var myrdet med 22 knivstik.
POLFOTO Politifolk og teknikere på stedet hvor den seks-årige Joachim Gisle Larsson blev fundet myrdet ikke langt fra hjemmet. Han var myrdet med 22 knivstik.
 ??  ?? Ekstra Bladet 14. juni 1995.
Ekstra Bladet 14. juni 1995.
 ?? POLFOTO ?? Joachims morder, Peder Dinesen Fur, på vej til retten. Dinesen Fur blev idømt faengsel på livstid.
POLFOTO Joachims morder, Peder Dinesen Fur, på vej til retten. Dinesen Fur blev idømt faengsel på livstid.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark