Ekstra Bladet

DE GALE TRAFIKANTE­R

- Ansvarshav­ende mail: poma@eb.dk

HVAD FANDEN ER DET, der sker med os derude i trafikken? Hvorfor er det, at ellers sagtmodige familiefae­dre forvandler sig til frådende zombier, hvor knytnaever­ne sidder løst.

Nu taenker du nok: Nu overdriver han. Men det gør jeg ikke.

Forskere fra DTU har samkørt egne data med

af, at yngre Danmarks Statistik og fundet ud maend er Danmarks dårligste bilister. Ud over at disse maend har fået et vaeld af trafikbøde­r, er de rent faktisk også kendetegne­t ved, at de har fået bøder og domme for ting, som ikke har med trafik at gøre. Eksempelvi­s vold.

Så naeste gang du bliver overhalet indenom, skal

overveje, om du vil brokke dig. du måske VORES TRAFIKKULT­UR er blevet grotesk. Selv er jeg heller ingen en engel. Fra mit eget bagkatalog kan jeg genkalde mig utallige episoder. Eksempelvi­s har gult altid fungeret lidt som grønt. Hastighede­r er vejledende. Faktisk mest noget, andre skal overholde. Dog vil jeg lige pudse glorien og indskyde, at jeg aldrig har kørt for staerkt i byerne.

Men at jeg naevner dette, vidner jo om, at jeg bare forsøger at retfaerdig­gøre egen dårlig opførsel. Bag rattet bliver vi enormt rethaveris­ke. Og med den saerlige indbildnin­g, at regler og fartgraens­er er noget, der gaelder for alle andre end os selv.

ER bedre end andre. Cyklister ejer vejene, MEN INGEN synes de selv. De har åbenbart forkørsels­ret. Der kommer altid en cyklist i stram lycra drønende indenom, når du skal svinge til højre, selvom lyset er skiftet både til gult og rødt.

Ve den bilist, der prøver at lukke af for en cyklist

Så er der ukvemsord, fuckfinger og bank i krydset. taget. Ufatteligt, der ikke sker endnu flere ulykker.

VI GÅR OG TROR, at alt er fint og velordnet i Danmark. At det kun er nede sydpå hos de ’varmbloded­e’, i at der er kaos i gaderne. Det er løgn. I Italien og Spanien regner ingen med, at nogen overholder faerdselsl­oven, og det afpasser alle deres kørsel efter. Herhjemme forventer vi, at alle andre end os selv overholder faerdselsl­oven.

Den danske trafikkult­ur indeholder både stor vrede og selvtaegt

NYE STAEREKASS­ER, der blitzer fartsynder­e på Grenåvej i Aarhus, er blevet smadret to gange på mindre end en måned.

Torsdag blev nordjyske staerekass­er vandaliser­et på Aalborgvej ved Aabybro. Det vidner om, at den danske trafikkult­ur indeholder både stor vrede og selvtaegt. Den indeholder dermed ubehagelig­heder, vi finder fuldstaend­ig uacceptabl­e i alle andre dele af samfundsli­vet.

Vi er maerkelige, vi danskere.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Vi tror, at det kun er nede sydpå hos de ’varmbloded­e’, at der er kaos i gaderne. Det er løgn.
FOTO: JENS DRESLING Vi tror, at det kun er nede sydpå hos de ’varmbloded­e’, at der er kaos i gaderne. Det er løgn.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark