Ekstra Bladet

Bittert for medarbejde­rne

- Mads Nielsen Hermodsvej 31 Esbjerg

Hvor er det bittert for de mange aerlige og hårdtarbej­dende medarbejde­re ’på gulvet’ at blive en del af hvidvask-sagen.

De mange menige medarbejde­re i Danske Bank, der ingen indflydels­e havde, må se deres loyalitet over for deres arbejdspla­ds blive sat på en hård prøve. Aktionaere­r og kunder ligeledes.

De medarbejde­re, der har vaeret ansvarlige og vidende om, at gaeldende forretning­sgange og love blev tilsidesat, har på vaerste måde ødelagt en ellers god virksomhed­s renomme. Hvis det så bare bliver ved det.

Bankens ledelse må på nuvaerende tidspunkt vide, hvilke personer der har vaeret indblandet i ikke blot uetiske transaktio­ner, men også ulovlige.

De pågaeldend­e medarbejde­re, der har bonusløn afhaengigt af årets overskud, bør have pligt til at tilbagebet­ale i det mindste den bonus, de således ufortjent har modtaget gennem de år, det har stået på. Bortvisnin­g uden løn vil vaere en retfaerdig konsekvens.

Der er sikkert ikke hjemmel til at gøre noget sådant, men det strider mod almindelig retsopfatt­else og moral, hvis f.eks. den ansvarlige øverste ledelse blot kan gå videre med en stor pose penge i hånden.

Hanne Salomon Charlotten­lund Når en borgerlig statsminis­ter – og de borgerlige i det hele taget – pludselig begynder at lyde som socialdemo­krater, så er der snart valg i lille Danmark. Sådan har det vaeret i mange år, og lige nu får den fuld skrue.

Lars Løkke har de seneste snart fire år stået i spidsen for en regering med det mest højreorien­terede regeringsg­rundlag i mands minde. At regeringen så ikke har kunnet få flertal for alt, er en anden sag – og ganske lyksaligt.

Dog kunne vi for nylig se, hvordan CEPOS roser Løkke for hans naesten-minusvaeks­t i vores faelles velfaerd (og dermed i øvrigt begraver hele DF’s spin før og efter sidste valg).

Og de har ganske ret. Selvom Venstre gennem de sidste uger har kørt en gevaldig kampagne om alle de midler, Lars Løkke har tilført til velfaerd, så viser en simpel undersøgel­se, at størstepar­ten af de mange milliarder kan henføres til Thornings og højkonjunk­tur-Foghs perioder. Regeringen har vaeret til skade for lønmodtage­rne, for arbejdsmil­jøet, for de nedslidte, for vores faelles velfaerd, for de aeldre, for de fattigste og for vores fremtid – uddannelse og opkvalific­ering af unge og aeldre.

Alligevel holder Løkke en tale under overskrift­er som ’staerke faellesska­ber er fremtiden’. Alt er glemt om skattelett­elser (til de velhavende), nu er det sundhed og velfaerd, og manden er desuden grøn som en frø fra ’Muppet Show’.

Mange har moret sig over det med privat-Lars og statsminis­ter-Lars. Nu kan man sige hej til kopi-Lars.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN ?? De brådne kar i Danske Bank har ødelagt en ellers god virksomhed­s renommé.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN De brådne kar i Danske Bank har ødelagt en ellers god virksomhed­s renommé.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark