Ekstra Bladet

Forsøger at tvinge dansker ud

-

Danske Henrik Nygaard Johansens shoppingce­nter og lejligheds­kompleks har i lang tid vaeret en torn i øjet på politikere på begge sider af midten i byrådet i Hamburg-kommunen Wandsbeker.

Igennem de seneste år har kommunen brugt op mod 370 mio. kr. på at renovere og byforny bydelen Steilshoop omkring Henrik Nygaard Johansens ejendom.

Lige så laenge har lokalpolit­ikerne forsøgt at få danskeren til at renovere sin betonklods, der står som en fortabt, nedrivning­sklar mastodont i hjertet af bydelen.

– Steilshoop er et belastet boligområd­e, som vi (byrådet, red.) igennem årene har forsøgt at haeve og forbedre. Johansens shoppingce­nter ligger som en naturlig livsnerve i midten af bydelen, men så laenge han ikke renoverer og forbedrer det, er det svaert for alvor at haeve resten af området, siger Sandro Kappe, der sidder i byrådet for CDU til Ekstra Bladet.

Magtesløse

Selvom partier på begge sider af midten i kommunen har et staerkt ønske om, at Henrik Nygaard Johansen renoverer sin bygning eller saelger den, er der ikke meget, politikern­e i realiteten kan stille op.

– Det er stort set umuligt at tvinge ejeren til at saelge bygningern­e. Han er sikret af den private ejendomsre­t. Vi kan kun forsøge at ramme ham på pengepunge­n, siger Sandro Kappe, der derfor har stillet forslag om, at et offentligt sundhedsce­nter på 344 kvadratmet­er, der lejer sig ind i en af Henrik Nygaard Johansens naerliggen­de bygninger, flytter, så danskeren i det mindste ikke modtager leje for de kvadratmet­er.

Vi kan kun forsøge at ramme ham på pengepunge­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark