Ekstra Bladet

Kim måtte gå fra hus og hjem

-

Kim Paulsen er en af de boligejere, som har vaeret hårdt ramt af de sidste ti års bidragsfor­højelser. På få år steg hans bidrag til BRF Kredit fra 14.158 kr. om året til 33.895 kr. for et helt almindelig­t parcelhus i Brøndby Strand.

– Fra 2007 til 2017 har jeg betalt 231.366 kr. i bidrag. Det synes jeg er en slat penge, siger Kim Paulsen.

Det var i hvert fald nok til, at Kim Paulsen blev tvunget til at saelge huset.

– Det helt sikkert, at jeg ikke havde solgt mit hus, hvis det ikke havde vaeret for bidragsfor­højelserne. Det har aldrig vaeret planen, hvis du havde spurgt mig for ti år siden.

– Man kan godt sige, at bidragsfor­højelsen var dråben. Som økonom havde jeg mistet mit faste arbejde på grund af finanskris­en. Så det gjorde da rigtigt ondt med de der bidragssti­gninger, når man måske troede, at man lige blev reddet af den lave rente.

OVEN I DE ANDRE

ulykker ramte Kim Paulsen også muren med de ti års afdragsfri­hed.

– BRF ville ikke lade mig forlaenge mine lån på nogen måde, så jeg blev tvunget til at saelge huset for at komme ud af det.

Kim Paulsen bor i dag i Spanien, fordi det er vaesentlig­t billigere end i Danmark.

– Jeg tror, at du vil se mange pensionist­er fremtiden, som bliver tvunget til at flytte fra København og Aarhus og ud på landet eller til f.eks. Spanien. i

Kim Paulsen lagde i 2015 sag an mod BRF, fordi han mente, at de mange forhøjelse­r stred mod en raekke love og regler.

I august tabte han sagen ved Østre Landsret, og få dage efter haevede BRF deres bidragssat­ser.

– Jeg taenker da, at der er en klar sammenhaen­g. Du kan også se, at de kun haever bidraget for nye lån, hvor alle de andre også har gjort det for eksisteren­de lån. Det tyder på, at de ikke føler sig helt på sikker grund, da sagen jo nu er anket til Højesteret.

de voldsomme reaktioner, da Totalkredi­t haevede bidragssat­serne i 2016, var der en masse boligejere, der skiftede til BRF.

– Man kan godt sige, at de er blevet taget ved naesen. Det er jo desvaerre det, der sker i

 ?? FOTO: LARS KRABBE ?? Kim Paulsen er en af de boligejere, som har vaeret hårdt ramt at de sidste ti års bidragsfor­højelser. På få år steg hans bidrag til BRF Kredit fra 14.158 kr. om året til 33.895 kr. for et helt almindelig­t parcelhus i Brøndby Strand. I FORBINDELS­E MED
FOTO: LARS KRABBE Kim Paulsen er en af de boligejere, som har vaeret hårdt ramt at de sidste ti års bidragsfor­højelser. På få år steg hans bidrag til BRF Kredit fra 14.158 kr. om året til 33.895 kr. for et helt almindelig­t parcelhus i Brøndby Strand. I FORBINDELS­E MED

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark