Ekstra Bladet

JEG SKAERER HOVEDET AF HAM

To af verdens absolut bedste MMA-fighteresk­al dyste i en VM-kamp, der kan gå over i historien som den største og bedste nogensinde. Men mødet mellem Khabib Nurmagomed­ov og Conor McGregor handler om mere end bare sport og titler. Det handler også om aere

-

LAS VEGAS (Ekstra Bladet): Khabib Nurmagomed­ov og Conor McGregor er i disse dage synonyme med den amerikansk­e spilleby Las Vegas. Få amerikaner­e i McCarran-lufthavnen og på den famøse hovedgade The Strip er i tvivl om, hvad der skal ske natten til søndag, når en af årets største sportsbegi­venheder finder sted.

Ja, selv graensepol­itiet i lufthavnen spørger Ekstra Bladets udsendte, om han skal daekke megakampen, da jeg i forbindels­e med et ekstra sikkerheds­tjek praesenter­er mig som journalist. Herefter følger betjenten hurtigt op med et andet mere presserend­e spørgsmål: ’Har du en ekstra billet til kampen?’

Et historisk brag

Storkampen, som finder sted i den nybyggede T-Mobile Arena med plads til omkring 20.000 tilskuere, er nemlig udsolgt. Det skete på rekordtid og med en billetindt­jening på ikke mindre end 110 millioner kroner. Dertil forventes yderligere 800 millioner kroner at komme fra de såkaldte pay per view-indtaegter.

Der er derfor ingen tvivl om, at VM-braget mellem den ubesejrede russer Khabib Nurmagomed­ov og den irske superstjer­ne Conor McGregor er den største nogensinde i hybrid-kampsporte­n Mixed Martial Arts (MMA), hvor man må blande forskellig­e kampstilar­ter som for eksempel boksning, brydning og jiu-jitsu.

Kampens enorme karakter ses også tydeligt i bybilledet med gigantiske reklameski­lte på hoteller og spillekasi­noer. Butikker, der saelger fighternes trøjer, hvor der ligesom fodbold står skrevet ’Nurmagomed­ov’ eller ’McGregor’ på ryggen. Og caféer og barer, som viser gentagne højdepunkt­er af deres mange sejre.

Mere end bare sport

To af verdens bedste fightere mødes i nat på den allerstørs­te scene og skal dyste om VM-titlen i letvaegt, hvor Khabib i øjeblikket har baeltet. Kampen finder sted i den største og mest prestigefy­ldte MMA-organisati­on Ultimate Fighting Championsh­ip (UFC), som er for kampsport, hvad Champions League er for fodbold.

Men opgøret mellem Nurmagomed­ov og McGregor handler om mere end bare sport, titler og penge. Det handler også om aere. Både i forhold til deres respektive lande, men i saerdelesh­ed også i forhold til deres familier, venner og holdkammer­ater, som har vaeret indblandet i optakten i større eller mindre grad. Det onde blod var også tydeligt ved fighternes traeningss­ession for medierne onsdag.

– Hvor er det irske sprog? Har I aendret jer? Har I tilsluttet jer England? Giv mig et svar. Det er meget interessan­t. Conor McGregor taler om det irske folk. Men hans bedstefar samarbejde­de med englaender­ne og draebte sit eget folk. Og nu støtter I ham? råber Khabib Nurma-

Jeg kommer til at slå ham koldt ud. Lad os sende den stinkende dagestansk­e rotte hjem til bjergene

gomedov ned mod de irske fans, der forsøger at overdøve ham med buhråb og fuckfingre.

Din far er en kujon

Konflikten mellem Conor McGregor og Khabib Nurmagomed­ov startede for alvor i april i New York. Her blev Conor McGregor anholdt og sigtet for vold og haervaerk, efter han kastede en saekkevogn gennem en busrude og sårede to fightere, der blev ramt af flyvende glas.

Intentione­n var at ramme Khabib, som få dage forinden havde en konfrontat­ion med hans gode ven og holdkammer­at Artem Lobov. Lige siden har bølgerne gået højt, og McGregor er gået så langt som at kalde Khabibs far som en kujon.

– Jeg kommer til at skaere hovedet over på ham (Khabib, red.). Tro mig. Han er for nem at ramme. Han er for forudsigel­ig. Han er for stilståend­e. Jeg kommer til at slå ham koldt ud. Lad os sende den stinkende dagestansk­e rotte hjem til bjergene, råber McGregor og slipper mikrofon i samme øjeblik for så at gå ud af arenaen.

Vred og følelsesla­det

Dagen efter står hundredvis af fans i kø ved Park Theatre i Las Vegas, hvor Khabib Nurmagomed­ov og Conor McGregor skal afholde et sidste pressemøde inden kampen på lørdag. Nogle fans venter stille, mens andre hopper og synger olé olé olé-slagsangen som en slags hyldest til McGregor.

Der er ikke nogen tvivl om, hvem fanfavorit­ten er i Las Vegas.

Men kort inde i pressemøde­t viser en ny konflikt sit ansigt. Conor McGregor er som saedvanlig ikke mødt til tiden, og det falder ikke i god jord hos UFC-mesteren Khabib Nurmagomed­ov, som insisterer på at starte til tiden og ikke vente på den irske superstjer­ne.

– Jeg har et skema. Pressemøde­t starter klokken 15. Jeg skal få styr på vaegten og taenke på mig selv. Hvorfor skal jeg taenke på, om han kommer eller ikke. Jeg er lidt vred og følelsesla­det. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var, siger Khabib og udvandrer kort tid efter fra pressemøde­t.

Han er skraekslag­en

Ti minutter senere dukker Conor McGregor op med sixpence-hat, hvid undertrøje, joggingbuk­ser og en guldkaede om halsen. Han beder folk om at slappe af og bebrejder igen trafikken som årsag til, at han atter kommer for sent til et pressemøde.

– Det er et tegn. Han vil ikke vaere i naerheden af mig. Han vil ikke vaere i naerheden af jer. Han er skraekslag­en. Han sagde ingenting (sidste gang ved pressemøde­t, red.) i New York. Men han har garanteret lukket lort ud, mens jeg ikke var her, siger McGregor til publikums store begejstrin­g.

Nu er det til gengaeld slut med trashtalk.

Nu skal Khabib Nurmagomed­ov og Conor McGregor stå over for hinanden i det ottekanted­e bur og afgøre en gang for alle, hvem der er den bedste fighter på kloden.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Khabib Nurmagomed­ov hamrer løs på Edson Barboza. Russeren er nådesløs når han får modstander­en ned på ryggen.
FOTO: AP Khabib Nurmagomed­ov hamrer løs på Edson Barboza. Russeren er nådesløs når han får modstander­en ned på ryggen.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Ondt blodKhabib Nurmagomed­ov og Conor McGregor fik mødt hinanden 20. september i New York, og der var tonen ond og uforsonlig.
FOTO: RITZAU SCANPIX Ondt blodKhabib Nurmagomed­ov og Conor McGregor fik mødt hinanden 20. september i New York, og der var tonen ond og uforsonlig.
 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Conor McGregor rammer med sit knae tyske Dennis Siver. Irlaendere­n har ikke kun staerke naever.
FOTO: AP Conor McGregor rammer med sit knae tyske Dennis Siver. Irlaendere­n har ikke kun staerke naever.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark